Prva formacija animatora

fb.pngyt.pngin

Sveci i modni dodaci?

duhovnost torbeNaravno da su sveci bili modno osviješteni. Osim što je ovaj modni dodatak poboljšao njihov vanjski izgled, i unutarnji je oblikovao. To je za svece jedan od neizostavnih modnih dodataka. Svugdje su ga nosili i ljubomorno su ga čuvali! Pitaš se što je to?

Opširnije:Sveci i modni dodaci?

Pokloni krunu od ruža!

Listopadska poboznost u NCM uNastanak krunice veže se uz dominikanca Heinricha Seusea koji je Blaženoj Djevici Mariji ispleo vijenac od ruža. I naša krunica potječe od umanjenice riječi kruna. U to vrijeme su se zaljubljeni darivali krunama od ruža. Heinrich, očito zaljubljen, obdaruje Gospu ružama koliko je i psalama.

Opširnije:Pokloni krunu od ruža!

Duhovnost: Bitka kod Lepanta

KrunicaBitka kod Lepanta, jedna od najkrvavijih pomorskih bitaka, dogodila se 7. listopada 1571., u sklopu Ciparskog rata (1570.-1573.). Flota Svete lige sukobila se s Osmanskim carstvom. Pored brojnih kršćanskih flota pridružilo im se i sedam hrvatskih galija: Cres, Krk, Rab, Šibenik, Trogir, Hvar i Kotor dok je jedna zadarska galija sudjelovala u vojnim operacijama u danima prije bitke.

Opširnije:Duhovnost: Bitka kod Lepanta

Najljepša žena na svijetu

slika za duhovnu pricuJednom je jedna grupa muškaraca raspravljala na temu kako izgleda najljepša žena na svijetu. Jedan je volio plameno-crne, kao ugalj oči, s vatrenim pogledom. Drugi je volio sivo-plave oči, beskrajno duboke, kao nebo. Trećem su, pak, najdraže bile one sa smeđima očima, tople i nasmijane…

Opširnije:Najljepša žena na svijetu 

Vjera – privatna stvar? 

RODENJE IVANA KRISTITELJU današnjoj liturgiji Crkva na poseban način slavi rođenje Ivana Krstitelja. I premda u prvom čitanju prorok Izaija govori o sebi, Crkva na današnju svetkovinu ove riječi želi primijeniti na Ivana Krstitelja. Današnje evanđelje nas izvještava kako se Ivan povukao u pustinju. Mnogi bi i danas da se vjera živi u „pustinji“, „pustinji srca naših“. Njihovo je uvjerenje, kojeg bi htjeli i drugima nametnuti, kako vjera bi trebala biti privatna stvar i kako ju se ne bi trebalo ispoljavati u javnom životu. Ima li netko pravo traži to od nas?

Opširnije:Vjera – privatna stvar? 

Želite vidjeti kralja?

21.6. Isus Hrist pred Pontijem Pilatom i okupljenim gradjanima Jerusalima 670x513Tijekom povijesti bilo je raznolikih kraljeva, nekih nama zanimljivijih nekih malo manje. Neki od nas bi možda željeli više da znaju o načinu tadašnjeg života ili čak da su živjeli u tom vremenu.
Za razliku od teritorijalne vladavine naš Kralj je vladar srca naših. On svoju vlast ne koristi kako bi nas njome primorao na dobra djela. Njegova poniznost i ljubav dopušta Mu pustiti nam upravljati srcima našim. To može samo pravi Kralj. Mi da smo kraljevi vjerojatno bi ljudima oduzeli slobodu kako bi mogli činiti dobra djela. Gdje nema slobode i ljubavi tu onda nije potreban ni Kralj.

Opširnije:Želite vidjeti kralja?

„Op'o ti šećer?“

14.6. 151959 1 zeljaNaše tijelo signalizira nam kada u krvi nema dovoljno šećera. Ugljikohidrati, iz hrane koju jedemo, se razgrađuju u različite molekule šećera. Glavni izvor energije za tijelo je glukoza, jedna od molekula šećera.
Naša savjest također signalizira „opadanje šećera“. Pored sakramenata, i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, jest jedan od glavnih izvora energije za naš duhovni život.

Opširnije:„Op'o ti šećer?“

Nisi završio dok god imaš dobru priču i nekoga da mu je ispričaš.

Movie NightOkolnosti u kojima se nađemo mogu utjecati na odluku koju ćemo donijeti. A mi ljudi imamo potrebu za vezivanjem. I tako se navežemo na nešto: neku stvar, posao ili osobu. I to nešto postane dio našega života, dio naše osobnosti. Postanemo prepoznatljivi po tome. Rastanak od tih stvari može dovesti do toga da „putujemo okolo“ bez cilja i do uvjerenja da nas se nitko više neće sjećati.

Opširnije:Nisi završio dok god imaš dobru priču i nekoga da mu je ispričaš.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Studeni 2018
P U S Č P S N
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2018.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE