72 SATA BEZ KOMPROMISA

fb.pngyt.pngin

Weltwärts mijenja

WW cover

[English version below]

Prvih 50 volontera koji su bili poslani na volontersku razmjenu, u inozemstvo, u siječnju 2008. tada nisu znali koji će uspjeh u sljedećim godinama doživjeti razvojni projekt njemačke vlade pod nazivom weltwärts. A sada, deset godina kasnije, početni pokušaj da se mladima omogući aktivno sudjelovanje u društvenim projektima u Africi, Aziji, Latinskoj Americi i Jugoistočnoj Europi prerastao je u najveću međunarodnu dobrovoljnu organizaciju u Njemačkoj.

Opširnije:Weltwärts mijenja

Interkulturalna razmjena mladih u Sarajevu

razmjena2

U okviru međunarodne suradnje s biskupijom Limburg, kao i prethodnih godina, I ove godine se organizira interkulturalna razmjena mladih. Razmjenu organizira NCM Ivan Pavao II u suradnji s organizacijom KFJ – Katolische Fachstelle fur Jugendarbeit iz Montabauera.

Ciljevi razmjene
- učenje o kulturi BiH i Njemačke
- međusobno upoznavanje i druženje mladih te razmjena iskustava
- saznati više o mogućnostima individualnih razmjena volontera u BiH i Njemačkoj (12 mjeseci) 

Aktivnosti
- Posjet Travniku i obilazak Regionalnog ureda za mlade
- Izlet u Mostar
- Obilazak povijesnih i kulturnih mjesta u Sarajevu

Pripremili smo još zanimljivih sadržaja o kojima možeš saznati više i u kojima te pozivamo da sudjeluješ. Sve informacije, kao i prijave, mogu se dobiti na +387 33 766 226, mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na Facebook stranici Centra.
Svi troškovi sudjelovanja su pokriveni.
Datum: 6.10. – 13.10.
Sudjelovati mogu mladi od 16-26 godina.
Prijave slati najkasnije do 30.9.
Broj mjesta je ograničen.

U Odžaku predstavljene pastoralne aktivnosti Centra za mlade

Odzak CentarU četvrtak, 13. rujna 2018. godine, u Pastoralnom centru u župi Glavosijeka sv. Ivana Krstitelja u Odžaku, upriličeno je predstavljanje  aktivnosti Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., s ciljem pružanja podrške pastoralnom radu s mladima u Posavini. Sastanku, koji je predvodio ravnatelj Centra za mlade prof.dr. Šimo Maršić, nazočili su župnici i župni vikari iz Derventskog, Brčanskog, Doborskog i Šamačkog dekanata vlč. Jakov Filipović, vlč. Pavao Brajinović, fra Mladen Jozić, vlč. Matija Šimić, fra Bono Kovačević, vlč. Pavo Kopić, fra Jozo Puškarić, fra Mijo Šuman, vlč. Marko Hrskanović te vlč. Marko Zubak, ravnatelj Katoličkog školskog centra Sv. Franjo u Tuzli i s. Anna Alberti.

Opširnije:U Odžaku predstavljene pastoralne aktivnosti Centra za mlade

Mi smo se prijavili, a ti? Ako nisi, još uvijek stigneš!

logo 72 CopyNova školska godina je počela, a s tim i obaveze, učenje. Ali, zato od 27. do 30. rujna priušti sebi kratki odmor kroz pomaganje bližnjima; tebi malo a nekome puno!

Dragi mladi, volonteri, i prijatelji Centra za mlade, obavještavamo Vas da su prijave za volontersku akciju 72 sata bez kompromisa produžene do 21. rujna. Zato, ne čekaj, nego prijavi sebe, svoju grupu, prijatelje i zajedno s nama volontiRAJ na zemlji.

Ovo je pravo vrijeme da uzmeš stvari u svoje ruke i učiniš nešto dobro! Čekaju te ekološki, edukativni, duhovni, zabavni i još mnogi drugi sadržaji, zato budi i ti dio akcije koja od 2010. godine promiče volonterski duh, ruši barijere i daruje vrijeme! Više o tome pogledaj u promotivnom videu, koji smo snimili zajedno s mladim volonterima, a koji ćeš pronaći ovdje.

Ja volontiram, a TI?

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Rujan 2018
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2017.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE