Planiranje razmjene mladih - Inside!

fb.pngyt.pngin

Završen 11. ljetni ekumenski kamp "Friedensgrund BiH"

Friedensgrund osmidan 2U subotu, 21. srpnja 2018. godine, sudionici ekumenskog kampa „Friedensgrund BiH“ imali su priliku sudjelovali na liturgiji u hramu svetog Prokopija u Visokom, koju je služio Njegovo visokopreosveštenstvo Mitropolit dabrobosanski Hrizostom, povodom slave ovog hrama. Kako su ovi trenutci već obilježavali završetak kampa, u znak zahvale za župljane župe sv. Ane u Radunicama, u večernjim satima, nakon povratka iz Visokog, sudionici su pripremili večeru, kao i prigodan program.

Fg VisokoU nastavku je slijedio zabavni program u koji su mladi na duhovit način utkali brojne doživljaje stečene tijekom provedenih dana u kampu, te su također izveli koreografiju za Ples mira, kao i himnu ovogodišnjeg kampa koju su sami kreirali. Po završetku ovog dijela programa, svi gosti su pozvani na zajedničku zahvalnu molitvu u duhu Taize-a.

Friedensgrund osmidan 4

Zajedničkim osvrtom na prethodne dane provedene u zabavi, edukaciji i radu na kampu te razmjenom stečenih iskustava, u jutarnjim satima, u nedjelju 22. srpnja 2018., ovogodišnji kamp Friedensgrund BiH priveden je svom kraju, uz nadu da će tek doći vrijeme za njegove odjeke. Podsjećamo, oko 30 sudionika iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine tijekom devetodnevnog kampa imalo je priliku rasti kroz različite teorijske i praktične sadržaje te otkrivati na koji način mogu biti nositelji mira u ovoj zemlji. Cijeli program nastao je kao plod uspješne suradnje Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. i Pravoslavnog centra za mlade Sveti Petar Sarajevski iz Istočnog Sarajeva. 

Friedensgrund osmidan 3

Na godišnjem od svih!

16. n. k. g. B e3f9091c7fbf241453e7U današnjem evanđelju Isus šalje svoje učenike na odmor. Oni koji su na poslu svaki dan zaslužuju odmor. Ali kakvi su naši odmori? Jesu li samo fizički? Odmori osim što služe fizičkom oporavku, također mogu služiti i za duhovni oporavak.

Opširnije:Na godišnjem od svih!

Friedensgrund BiH: Važnost susreta s Bogom i samim sobom

Friedensgrund sedmidan 1U petak 20. srpnja 2018. godine, uspješno je okončan sedmi dan ekumenskog kampa Friedensgrund BiH. U jutarnjim satima, mladi su imali priliku sudjelovati na radionici pod naslovom Aktivizam mladih, prilikom koje su vršnjački edukatori Strahinja Savić i Stefan Terzić podijelili svoje iskustvo aktivizma u različitim aktivnostima i projektima za mlade, te poučili sudionike zašto je važno da oni budu protagonisti promjena u svojim sredinama kroz vlastiti angažman i mirovni aktivizam.
Friedensgrund sedmidan 2U posljepodnevnim satima, sudionici su imali priliku razgovarati s vlč. Šimom Maršićem i ocem Mladenom Drobnjakom, koji su istaknuli važnost tišine i osobnog susreta s Bogom koji se često javlja kroz tihi povjetarac te ih potaknuli da, kroz sate koji su slijedili, ostanu u osami te napišu svoje strahove i nadanja. Na samom početku večernje molitve, papiri, na koje je pretočeno sve ono o čemu su sudionici promišljali za vrijeme tišine, stavljeni su u vatru te se na simboličan način vinuli k Bogu. Zatim je uslijedila molitva oko križa, kada su sudionici imali priliku izreći molitve i zahvale Gospodinu za sve proživljene trenutke tijekom kampa.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Srpanj 2018
P U S Č P S N
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2017.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE