Druga formacija animatora

fb.pngyt.pngin

Održana druga edukacija Iuvenes Fructus na temu Podizanje voćnjaka

Druga radionica Iuvenes Fructus 2U sklopu projekta Iuvenes Fructus koji Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ realizira u suradnji s poduzećem Zorg-In d.o.o. i Srednjom strukovnom školom Orašje, u subotu 18. ožujka u Kornici održana je i druga edukacija za buduće mlade poljoprivrednike. Kao i prošli vikend, i ove subote ponovljeno je predavanje na temu Podizanje voćnjaka, ali ovaj put za drugu skupinu mladih iz Brčkog i Domaljevca.

Program je započeo teoretskim predavanjem prof. Gorane Blažanović o principima sadnje novih voćki, te je nakon kratke pauze nastavljen predavanjem o primjeni istih principa na primjeru jabuke, dopunjeno pregledom najzastupljenijih sorti ovog voća na našim prostorima. U sklopu predavanja održana je i kratka neformalna diskusija gdje su polaznici imali priliku razriješiti eventualne nejasnoće iz predavanja.

Druga radionica Iuvenes Fructus 5Nakon ručka, predavači i polaznici su u primjerenoj opremi edukaciju nastavili u voćnjaku Zorg-In-a, gdje su ih dočekale pripremljene sadnice mladih jabuka i sav potrebni materijal za sadnju. Ovaj put, vremenske prilike su bile povoljne i u skladu s entuzijazmom polaznika, te je voćnjak Zorg-In-a obogaćen s 20 uspješno zasađenih novih stabala jabuke.

Program je završen uz osvježenje i razmjenu iskustava u prostorijama Hrvatskog kulturnog sportskog društva Kornica, uz dogovor za naredni termin edukacije.

Sa sljedećom grupom polaznika družit ćemo se već sljedeće subote, 25. ožujka, kada će polaznici učiti o principima ljetne rezidbe.

Monika Malbašić

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Siječanj 2019
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE