Druga formacija animatora

fb.pngyt.pngin

Projekt „Koračajmo zajedno“ predstavljen na Međunarodnoj znanstvenoj konferenciji u Beogradu

konferencija u BeograduDana 14. i 15. svibnja 2017. godine u Narodnoj biblioteci u Beogradu održana je Međunarodna znanstvena konferencija na temu Mir i pomirenje, u organizaciji Centra za empirijska istraživanja religije (CEIR) iz Novog Sada. Na ovoj interdisciplinarnoj konferenciji sudjelovalo je oko 20 domaćih i stranih izlagača koji su temi mira i pomirenja pristupili iz svojih matičnih disciplina: filozofije, sociologije, teologije, književnosti, prava i dr. 

U posljednjem dijelu Konferencije, koji je bio posvećen primjerima dobre prakse u oblasti izgradnje kulture mira i pomirenja, Nadežda Mojsilović i Marija Puljić, djelatnice Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. predstavile su rad Centra za mlade, s posebnim naglaskom na međureligijski projekt Koračajmo zajedno, koji ovaj Centar realizira u suradnji s Pravoslavnim centrom za mlade Sv. Petar Sarajevski i studentima Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

sudionici konferencije u beograduDjelatnice su govorile o samoj ideji nastanka projekta, njegovom rastu kroz vrijeme te izazovima i dometima na polju međureligijskog dijaloga i interetničke suradnje kroz projektne aktivnosti koje realizira tim vršnjačkih edukatora pod vodstvom koordinatora. Također su istaknule bogato iskustvo Centra za mlade u realizaciji brojnih aktivnosti kroz koje se uvidjelo da mladi posjeduju veliki potencijal koji Bosnu i Hercegovinu može trgnuti iz okova prošlosti te da su upravo mladi sadašnjost, a ne budućnost ove zemlje. Također je naglašeno da je u rukama mladih sadržano kreiranje današnjice i podizanje svijesti o različitosti Bosne i Hercegovine kao prilici za rast, a ne problemu.

Marija Puljić

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Siječanj 2019
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE