Mališani iz Tuzle posjetili Regionalni ured u Kornici

Regionalni ured Kornica 3 KopirajU utorak, 06. studenoga Regionalni ured u Kornici posjetili u učenici trećeg razreda osnovne škole Katoličkog školskog centra sv. Franjo iz Tuzle u pratnji učiteljica. Program posjete započeo je pozdravnim riječima Amande Đogaš, voditeljice Regionalnog ureda i Joze Miletića, voditelja projekta Iuvenes Fructus, nakon čega su se mališani osvježili prirodnim domaćim sokom od jabuke u proizvodnji poduzeća Zorg In d.o.o.

Regionalni ured Kornica 2 KopirajNakon okrijepe, učenici su u pratnji učiteljica posjetili i obližnju crkvu gdje se nazočnima obratila gđa. Janja Antunović, župnjanka koja je govorila o povijesti župe, ali i životu u selu Kornica. Posjet je obogaćen i obilaskom sokare, gdje je kolektiv Zorg In-a predstavio program proizvodnje soka, ali i čipsa od jabuke.

Učenici su također imati priliku sami ubrati i kušati jabuke iz voćnjaka, nakon čega su se uputili prema životinjskoj farmi što ih je posebno oduševilo. Oduševljenje je izazvao i ribnjak na kojem su mališani najviše vremena proveli fotografirajući se za dugotrajnu uspomenu, ali i igrajući se raznih društvenih igara, nakon čega su se uputili prema Tuzli.

Regionalni ured Kornica 1 KopirajAmanda Đogaš