Frama Domaljevac u projektu “Incijativa za socijalnu dimenziju europskih integracija”

20190306 121610 HDR KopirajU srijedu, 6. ožujka, u organizaciji LIR civilnog društva zajedno sa nevladinim organizacijama Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), u prostorijama općine Domaljevac – Šamac, održano je predavanje za projekt pod nazivom Incijativa za socijalnu dimenziju europskih integracija. Projekt će biti realiziran na području zapadnog Balkana, a usmjeren je na stručno i materijalno ojačavanje centara za socijalni rad kao ključnih karika socijalne infrastrukture.

Na predavanju je sudjelovala i Frama Domaljevac, odnosno tri framaša: Ljubica Piljić, Matej Jakobović i Ružica Matić. Centar za socijalni rad općine izrazio je želju da zajedno s njima Frama sudjeluje u jednom od 3 projekta koliko se može prijaviti. Nakon detaljnije obrade teme i problematike socio-ekonomskog stanja te mogućnosti prijave takvog projekta mladi ove Frame će se odazvati i pomoći Centru za socijalni rad.

Ujedno, Frama Domaljevac se zahvaljuje Općini Domaljevac-Šamac i Centru za socijalni rad što su prepoznali spremnost i odgovornost za rad. Iako mladi, dobro su svjesni što je socijalna osjetljivost te kroz svoj primjer u zajednici žele potaknuti i druge da čine isto. Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. se zahvaljuje Frami Domaljevac što je podijelila ovu hvalevrijednu vijest te i na taj način potaknula mlade da se priključe aktivnostima koje mogu biti dobre za osobnu izgradnju i razvijanje kapaciteta.

Ružica Matić