Održana edukacija o nasilju među vršnjacima u KŠC „Sv. Josip“ na Stupu

55704814 277587383166132 9084058690935324672 nU srijedu, 27. travnja 2019. godine u Katoličkom školskom centru Sveti Josip u Sarajevu – podružnica Stup uspješno su održane radionice učenicima šestih razreda osnovne škole edukacija o nasilju među vršnjacima, koja se realizira u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje.

U radionicama su naizmjenično sudjelovali učenici šestih razreda ove škole, ukupno tri razreda. Radionicu su održali edukatori Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.Doris Bakula, Tamara Bakula i Tomislav Barišić. Učenici su na radionicama upoznati sa svim oblicima nasilja, njegovim posljedicama, kao i svim čimbenicima nastanka nasilja. Poseban naglasak je stavljen na cyberbullying, gdje su učenicima prezentirane sve opasnosti koje vrebaju od današnjih modernih oblika komunikacije: interneta, mobitela, te drugih medija. Naglašena je potreba reakcije i pravovremene prijave svakog oblika nasilja. 

U interaktivnoj radionici, učenici su iskoristili priliku kako bi podijelili svoja vlastita saznanja i iskustva, ali i kako bi naučili kako se suprostaviti nasilju u svom okruženju. U svojim zadacima također su pokazali da itekako prepoznaju nasilje, ali ga i osuđuju te da ga ne žele u svojem okruženju.

Tomislav Barišić