Klik za zdravlje: Radionica za roditelje u srednoj školi u Orašju

IMG 20190529 150304U srijedu, 29. svibnja u Srednjoj strukovnoj školi u Orašju održana je radionica za roditelje u okviru projekta Prevencija ovisnosti kod mladih – Klik za zdravlje.

Djelatnica Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. Filipa Lončar i vršnjački edukator Davor Puljić predstavili su roditeljima program ovogodišnjeg Offline kampa koji će se održati u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Komušini u razdoblju od 30. lipnja do 4. srpnja. Značajno je, za svakoga roditelja, predstaviti programe na kojima mladi sudjeluju, tako da se kroz školski sat ukratko prikazao rad Centra za mlade, a kroz fotografije kako zapravo izgleda ovakav susret za mlade te što mogu sve naučiti i ponijeti sa sobom u život.

Kroz radionice o zanemarivanju djece, vršnjačkom nasilju, i nargili kao modernoj ovisnosti sudionici su u tekućoj školskoj godini upoznali kako ovisnosti i problemi današnjeg vremena idu dalje od onoga što se prezentira preko interneta i naglašava kao ovisnost. Uz internet ovisnosti, spomenute teme su zaista bitne danas za mlade generacije jer je sve više problema koji se guraju pod tepih i ostavljaju se bez rješenja. Zbog toga, sam program kampa će uključiti edukativne radionice o navedenim problemima, ali uz to, kroz zabavni sadržaj mladi sudionici će razvijati svoje sposobnosti stvarajući nova prijateljstva i nove, pozitivne navike.