Drugi dan Offline kampa: Moderne ovisnosti kao izazov

mladi na kampu KopirajDrugi dan Offline kampa koji se ove godine održava u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Komušini prošao je ispunjen edukativnim i kreativnim radionicama, ali i mnoštvom zabavnih igara kojima su mladi upotpunili te iskoristili svoje vrijeme.

Nakon jutarnje molitve i doručka, već od ranog jutra vršnjački edukatori su predstavili aktivnosti dana, a prva je bila radionica pod nazivom Volonterizam kao način prevencije ovisnosti u kojoj su učili o tome kako beskompromisno pomagati bližnjima a na isti način sprječavati razne vrste modernih ovisnosti u čiju se mrežu danas sve više uvlače mnogi mladi. Iza ručka i kratkog odmora, kamperi su se opustili i rasplesali uz razne animatorske plesove.

radionica na kampu KopirajSpas od ovog vrućeg ljetnog dana sudionici su potražili u prohladnim i svježim prostorijama župne crkve gdje su imali još jednu radionicu- Ljubav. Kako naučiti pružati te kako dijeliti ljubav, važne su točke radionice kroz koje su ih proveli naši edukatori te im prikazali motivacijski video koji govori o ljubavi i uči o tome kako se trebamo darivati jedni drugima, s koliko ljubavi možemo pobijediti sve probleme s kojima se susrećemo i kako u ljubavi možemo pomoći u teškim životnim situacijama. Najveća od svih je Božja ljubav prema nama koja je izvor svega onoga dobroga što darujemo drugima.

ples sudionika KopirajNakon još jedne pauze na radionici Neću da budem ovisnik kamperi su učili o najpopularnijim vrstama ovisnosti i najgorim posljedicama istih, a dobili su par praktičnih savjeta kako sebe ne bi nikada doveli u situaciju bilo kakvih modernih ovisnosti, što je i cilj Offline kampa – biti bez mobitela i društvenih mreža, na taj način preispitati sebe i susretati se s drugima u živim, otvorenim susretima. Na kraju dana, mladi su imali jedan bogat sadržaj u igri Istina/izazov u kojoj su, u određenom vremenskom okviru, morali ispuniti predviđene zadatke. Cilj igre je spremnost tima na rad, brzina, kreativnost i snalažljivost. Na kraju dana je uslijedila kratka evaluacija, skupljanje doživljaja, dojmova i isticanja i nekih težih situacija, te su potom kamperi zahvalili dragom Bogu kratkom zajedničkom molitvom te pošli na počinak.

Filipa Lončar