Produktivno druženje u Odžaku u Kući nade

71216453 2361402900855151 5298001691881242624 nU srijedu, 2. listopada održana je još jedna edukativna radionica za mlade s poteškoćama u razvoju, u prostorijama Centra za edukaciju i rehabilitaciju Kuća nade u Odžaku.

Tema radionice bila je život u lokalnoj zajednici, a o ovoj temi posebno se razgovaralo povodom dječjeg tjedna koji je u tijeku. Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Moto Dječjeg tjedna je lijepa i prepoznatljiva izreka, koja izražava odnos odraslih prema djeci: „Ljubav djeci prije svega!“, te se dodatno u javnosti ističe i poruka, koja izražava glas djece: „Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!“
S mladima smo razgovarali općenito o pojmu zajednice, zatim o njihovoj lokalnoj zajednici te koliko su oni prihvaćeni od strane iste. Svatko je imao priliku reći kako se osjeća u toj zajednici I kako najviše voli provoditi vrijeme u svom okruženju.

Amanda Đogaš