Prvi susret studenata UKS Emaus nakon božićnih blagdana

UKS Emaus Obavijest za susrete page 001U ponedjeljak, 6. siječnja 2020., članovi Udruge katoličkih studenata Emaus održali su prvi u nizu redovitih susreta ponedjeljkom nakon božićnih i novogodišnjih blagdana.

Susret je započeo euharistijskim klanjanjem u kapelici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. koje je predvodio vlč. Adnan Petar Mihael Jašarević, župni vikar župe Sv. Obitelji u Kupresu, a koje su glazbeno animirali članovi UKS Emaus

Mudraci su donijeli Novorođenome Djetetu darove – zlato, tamjan i smirnu, kao kralju, Bogu i čovjeku. No ne samo oni. Svatko od nas pozvan je darovati se Bogu i bližnjemu i poput hostije, biti uzet, blagoslovljen, razlomljen i dan za hranu svijeta.

Jer kako Henri J. M. Nouwen piše: „Te riječi sumiraju moj život kao kršćanina, jer sam kao kršćanin pozvan da postanem kruh za svijet: kruh je uzet, blagoslovljen, prelomljen i dan. No najvažnije je da one sumiraju moj život kao ljudskog bića, jer se u svakom trenutku mojega života negdje na neki način događa uzimanje, blagoslivljanje, prelamanje i davanje… One su ključ za razumijevanje ne samo života velikih proroka Izraela i života Isusa iz Nazareta, već i naših vlastitih života…“ Uistinu, gledajući u posvećenu malu hostiju, Bog nam postaje bliži nego što smo mi samima sebi i upravo radost te blizine postaje i temelj našega zajedništva.

U ozračju svetkovine Bogojavljenja koju smo liturgijski proslavili, druženje je nastavljeno u prostorijama Centra.

Redoviti susreti studenata UKS Emaus održavaju se svakog ponedjeljka u 20h u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. (Gatačka 18,) u Sarajevu. Svi koji žele podijeliti radost zajedništva s nama, neka nam se pridruže.

UKS Emaus