Započela 17. sezona Katoličke malonogometne lige

kmnl 2020 3Nova sezona Katoličke malonogometne lige (KMNL) započela je, 8. veljače, okupljanjem momčadi iz Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih (NCM) “Ivan Pavao II.” u Sarajevu. Nakon kotizacija i dogovora uslijedila je sv. misa u kapelici Sv. Ivana Pavla II., koju je predslavio dr. Šimo Maršić, ravnatelj NCM-a, u koncelebraciji tri svećenika koji su došli u pratnji momčadi.

kmnl 2020 1Na početku je nazočne pozdravio domaćin dr. Maršić te zahvalio na dolasku i spremnosti mladih, ali i njihovih župnika, za sudjelovanje u sportskom natjecanju i općenito programu NCM-a. Zahvalio je Mariu Tucakoviću, uposleniku centra i koordinatoru projekta KMNL-a, na organizaciji ovog natjecanja koje će trajati mjesec i pol.

kmnl 2020 2U svojoj propovijedi dr. Šimo je najprije objasnio nazočnima misna čitanja u kojima je Salomon od Boga tražio pronicavost, poštenje, a ne bogatstvo ili dug život što je možda bilo za očekivati. Potom je potaknuo mlade da u svom životu budu mudri, da napuste loše društvo ako im ne odgovara. „Gajite nešto dobro u sebi. U sebi trebamo prepoznati Božje darove i talente te ih razvijati.

kmnl 2020 4Ako imate dar za sport i nogomet razvijajte ga. Sport je dobar i zbog nadmetanja i zdravlja, ali i moment da se učimo zajedništvu, solidarnosti, prijateljstvu te da pazimo na drugoga i ne budemo sebični. Ima puno vrijednosti koje se mogu naučiti kroz sport“, rekao je propovjednik naglašavajući da kad god igra nogomet osjeti razliku kada se igra sam ili u timu. Napomenuo je nazočne da u utakmicama postoje posebna pravila te da je psovanje i srdžba posebice zabranjena. Poželio je da „sportska utakmica bude odmor, relaksacija i druženje kako bi se mladi odmakli od svojih svakodnevnih obveza“.

kmnl 2020 6
Ovogodišnju sezonu otvorila je utakmica između ekipa iz Frame iz Kreševa i župe Čuklić.
NCM Ivan Pavao II. u okviru svojih pastoralnih programa za mlade i ove godine župama Vrhbosanske nadbiskupije i Banjolučke biskupije ponudio je mogućnost sudjelovanja u projektu KMNL-a. Cilj nogometne lige je okupiti mlade različitih profila i dobi kroz malonogometne aktivnosti obogaćene kršćanskom porukom ljubavi i vjere u život.
Pobjednik ovog turnira koji će trajati mjesec i pol ide na završetak nacionalnog natjecanja KMNL-a Crkve u Hrvata, a mjesto održavanja će biti naknadno određeno. (Nedjelja.ba)

kmnl 2020 7

Rezultati prve utakmice KMNL-a su:

Frama Kreševo –  Župa Čuklić  4:0

NCM “Ivan Pavao II.” – Župa Stup 11:1

Župa Žepče – Župa Jelah 17:3