UKS “Emaus”: Vrijeme s Gospodinom u molitvi

58444231 1503509276451434 3955070623645958144 oU ponedjeljak, 11. veljače 2020., održan je redovni tjedni susret studenata Udruge katoličkih studenata Emaus u Sarajevu. Susret je započeo euharistijskim klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u 20 sati koje je predvodio duhovni asistent Udruge, vlč. Damjan Soldo, a potom je nastavljen uz prigodno druženje u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Iako je vrijeme pripremanja i polaganja ispita, svima dobro dođe trenutak predaha, malo vremena koje će izdvojiti i provesti s Gospodinom u tišini i molitvi. U tom trenutku sve naše dnevne brige i napori postaju lakši, sav naš umor nestaje, a naša duša biva ispunjena snagom i milosti. Zbog toga su ovi trenuci za nas jako važni i sretni smo i zahvalni jer su nam darovani, kako bismo mogli rasti jedni uz druge – u zajednici. Jučerašnji susret za nas je bio poseban i zbog toga što smo se oprostili od jednog člana naše Udruge, koji zbog posla odlazi u drugu državu. Zahvalili smo za njegov život, za sve dobro i lijepo što je utkao u naše živote, ali i u same temelje Udruge. Takvi mladi ljudi uistinu nas oplemene i učine boljim ljudima.
Rastanci često u ljudima izazivaju tugu ili čak strah, ali za nas je ova večer bila prilika da jedni u drugima gledamo i tražimo ono najbolje, te zahvalimo Bogu na svemu što nam daje i što vodi naše živote na čudesan i predivan način. Na ovom svijetu uz Njegovu milost možemo činiti predivna djela, tražiti i poticati ono dobro u ljudima koji nas okružuju i zajedno hoditi u radosni jer znamo kome smo povjerovali (usp. 2 Tim 1,12).

UKS Emaus