Valentinovo – mučeništvom proslavljena ljubav

DSC 0016 KopirajU petak, 14. veljače 2020., studenti Udruge katoličkih studenata Emaus organizirali su proslavu Valentinova u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. Susret je započeo euharistijskim slavljem u kapelici Centra za mlade  koju je predvodio vlč. Damjan Soldo, duhovni asistent Udruge. Vlč. Damjan, osvrnuvši se na život i mučeništvo sv. Valentina, istaknuo je da konkretnost oživljuje ljubav. U protivnom, ona ostaje samo riječ, mrtvo slovo na papiru.

DSC 0065 KopirajNakon euharistijskog slavlja, 30-ak studenata je nastavilo susret u druženju i razgovoru. Tom prigodom organizirano je natjecanje, prilikom kojega su se studenti, kroz timski rad, igru i smijeh, zabavili, ali i bolje upoznali.
Ljubav je pokretačka snaga svih naših želja, misli i djela. Stoga je trebamo slaviti svaki dan – radosno, vjerodostojno i konkretno, prema Bogu i bližnjemu. Vrijeme uistinu brzo prolazi. Stoga nam valja živjeti sadašnji trenutak punim plućima, darujući se bližnjima, kako bismo zajedno rasli u duhu i ljudskosti. Neka nas na to podsjeća i misao svetog Augustina: U mjeri u kojoj ljubav u tebi raste, raste i tvoja ljepota, jer ljubav je ljepota duše.
Bog nas je stvorio iz ljubavi, zbog toga ljubite nesebično, kročite radosno kroz život i rastite za nebo.

Studenti UKS Emaus