Krist na žalu: Prijatelji Centra za mlade Ivan Pavao II.

Krist na zalu NCM prijatlejiVeć na prve taktove poznate duhovne pjesme Krist na žalu, mnogi odmah pomisle na sv. Ivana Pavla II. No, ono što je važno istaknuti jeste da autor popularne pjesme, iako mnogi misle da jeste, zapravo papa Ivan Pavao II. nije.
Autor pjesme španjolski je salezijanac Cesáreo Gabaráin, jedan od najpoznatijih španjolskih katoličkih skladatelja. Originalni naslov pjesme je Pescador de Hombres, a skladana je 1974. godine i prevedena je na više od 80 jezika, među kojima je i hrvatski.

Upravo ovu poznatu pjesmu koju je i sam papa Ivan Pavao II. volio obradili su i snimili i prijatelji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. povodom 100. rođendana sveca čije ime nosi Centar za mlade koji već 12 godina okuplja desetine tisuća mladih kroz svoje projekte i aktivnosti.

Poslušajte pjesmu Krist na žalu koju su kao čestitku 100. rođendana Ivana Pavla II. snimili prijatelji, animatori, animatori instruktori i članovi glazbenog benda Novo Nebo.

Aranžman: Danijela Čurić, Feđa Jakić, David Adžić
Video edit: Zoran Čurić, David Adžić
Mix&Mastering: David Adžić

Vokali: David Adžić, Karlo Biletić, Andrea Čurćić, Danijela Čurić, Edi Ćefo, Gabriela Dujak, Stefan Kokić, Antea Milošević, Anream Misilo, Lorena Misilo, Slaven Ramljak, Lorena Šapina, Marija Vareškić, Ivona Vareškić
Violina: Anja Udovčić
Flauta: Doretea Bekić
Klarinet i frula: Stefan Kokić
Klavir: Feđa Jakić i Filip Milošević
Gitare: David Adžić
Bas gitara: Lukas Tavić
Bubanj: Zoran Čurić

Pjesmu možete poslušati ovdje.