Najava: Demokratska akademija za srednjoškolce

DEMOKRATSKA AKADEMIJA 2U sklopu projekta Vision is decision – Mladi i demokracija , u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održat će se demokratska akademija za mlade, od 29. lipnja do 3. srpnja 2020. godine.

Nakon tri edukativna vikend- susreta, koja je prošla skupina mladih iz nekoliko škola s područja Bosne i Hercegovine, demokratska akademija je otvorena za sve zainteresirane srednjoškolce koji žele pet dana provesti negdje izvan doma, a da istovremeno uče kvalitetno raditi s mladima iz drugih škola,

Cilj susreta je upoznati mlade srednjoškolce sa pojmovima demokracije te će kroz zabavno – edukativni program, u trajanju od 5 dana, biti pripremljen program za mlade da bi se što bolje upoznali, savladali nove pojmove, naučili nove tehnike rada u učionici, ali i izvan nje. Kroz sadržajne i zabavne radionice savladat će se učenje demokratskog ponašanja u društvu, i vidjeti da je pojam demokracije puno više od onoga uz što se danas povezuje.

Ujedno, vrijeme provedeno u Sarajevu iskoristit će se za zajedničke izlete i posjete određenim kulturnim znamenitostima u gradu.
Uz voditelje projekta te vršnjačke edukatore, određene radionice držat će o gosti predavači iz stručnih oblasti.

Zbog situacije nastale pandemijom Korona virusa i krizom koja je uslijedila, za sve sudionike ove godine osiguran je besplatan smještaj i hrana u prostorijama NCM-a Ivan Pavao II. u tijeku trajanja programa.

Odgovorna osoba je koordinatorica projekta Filipa Đuretić, a prijaviti se možete na mail: filipa.ncm@gmail.com, ili putem telefona +387 33 766 225 svakim radnim danom od 08-16 sati, najkasnije do 20. lipnja 2020. godine.