Offline avantura započinje, pridruži nam se!

Najavna slika kampaU današnjem vremenu kada mladima ništa nije izazov, teško je obrazovati i odgajati mlade nudeći im drugačiji, bogat i zanimljiv (ne)formalni program u kojem će sudjelovati u potpunosti. Moderno vrijeme u kojemu danas žive mladi nosi sa sobom i odgovornost- biti uvijek s mladima, uz mlade i za mlade, pružiti im odgovore na probleme današnjice, te se truditi u svemu tome ne izgubiti „mladenački duh i energiju“.

Iako većina mladih žive u društvenim i materijalnim uvjetima, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. kroz svoj program i aktivnosti više od 12 godina trudi se mladima olakšati njihovo socioekonomsko osamostaljivanje, posebno kroz ljetne kampove na kojima tijekom ljeta sudjeluje oko 200 mladih.

Razvijati socijalne vještine, raditi na prevenciji ovisnosti kod mladih, upoznati glavni grad Bosne i Hercegovine te zajedno sa svojim vršnjacima provesti kvalitetno vrijeme cilj je Offline ljetnog kampa, koji će se ove godine po prvi put održati u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Povijesti Offline kampaLjetni Offline kamp koji će se ove godine održati od 15. do 19. srpnja, posljednja je aktivnosti projekta Prevencije ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje kojeg Centar za mlade Ivan Pavao II. uspješno realizira sedam godina, kroz radionice za mlade, njihove roditelje ali i ljetni kamp.

Nakon tri radionice za mlade u kojima sudionici imaju priliku naučiti o kvalitetnom korištenju slobodnog vremena, modernim ovisnostima bazirajući se na ovisnost o internetu, ovisnostima uopće, vršnjačkom nasilju, ovisnosti o nargili te zanemarivanju djece, ljetni Offline kamp odlična je prilika teorijsko znanje praktično primijeniti kroz razne radionice, studijske posjete, interaktivni rad u skupinama i sl. Na kamp se mogu prijaviti učenici od 7. do 9. razreda Osnovne škole, kao i učenici svih razreda srednje škole. Osim edukativnog sadržaja, svi sudionici tijekom trajanja Offline kampa, imat će priliku uživati u raznim društveno-zabavnim igrama, sportskim igrama, izletu na sarajevske planine, bazenu i sl.

„Nakon situacije izazvane koronavirusom zbog kojeg projekt nismo mogli u potpunosti realizirati putem radionica, vjerujem da će Offline kamp biti savršena prilika za odmor od mobitela, računala i interneta uopće. Posebnost Offline kampa u odnosu na druge kampove koje Centar za mlade organizira je to što sudionici svih pet dana trajanja kampa nemaju mobitel. Naravno, kako bi sudionici mogli komunicirati sa svojim roditeljima, osigurali smo i mogućnost putem službenog broja Centra za mlade“- kazao je Josip Milanović, projekt koordinator koji je zajedno s timom vršnjačkih edukatora odgovoran za program sedmog Offline kampa.

Kamperska vatra CopyPrijave za kamp otvorene su do 30. lipnja, a za uspješnu prijavu potrebno je ispuniti prijavni obrazac koji možete preuzeti ovdje. Broj mjesta za sudjelovanje na kampu je ograničen, a participacija za kamp po sudioniku iznosi 50 KM.
Više informacija o kampu možete saznati putem e-maila: josip.ncm@gmail.com ili putem telefona +387 33 766 225 svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

Josip Milanović