Rezultati natječaja za literarni rad – Moć jedne olovke

CANVA Demokratija plakat page 001U sklopu projekta Vision is decisionMladi i demokracija, u svibnju ove godine je objavljen natječaj za literarni rad na temu Moć jedne olovke – I moj glas je važan čiji je sadržaj teksta trebao biti usmjeren na poticanje mladih na kritičko razmišljanje, razvoj demokratskog društva, važnost shvaćanja izlaska na izbora, moć glasovanja i sl.

Cilj projekta Mladi i demokracija je posvijestiti mladima da su oni ključni čimbenici u kreiranju zdravijeg političkog ozračja, stvaranju novih radnih mjesta, kao i određivanju pravca za razvoj društva u cjelini, a sve to korištenjem vlastitih znanja, vještina, sposobnosti i talenata.

Kako mladi razmišljaju, srednjoškolci i studenti, na zadanu temu, čitali smo u mnoštvu pristiglih radova na adresu Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

DSC 0117 KopirajStručno povjerenostvo, koje čine Nataša Mandić – profesorica hrvatskog jezika u Katoličkom školskom centru sv. Josip, Renata Vrdoljak – zamjenica ravnatelja NCM-a Ivan Pavao II. i Josipa Prskalo – novinarka Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije, u utorak, 16. lipnja, odabralo je po tri najbolja u obje kategorije.

U kategoriji srednjoškolci nagrade su osvojili:

1. Darko TusunI moj glas je važan
2. Sara KelavaJedan mali, skromni glasić
3. Tea GluvačevićI moj je glas važan

U kategoriji studenti, prva tri mjesta su zauzeli:
1. Stjepan JozinovićGrad od papira
2. Marijan MikolićMoć jedne olovke – i moj glas je važan
3. Boris MarkovićI moj glas je važan

Pobjednicima čestitamo, a njima, i svima koji su aplicirali na natječaj, zahvaljujemo na sudjelovanju te želimo da i dalje budu pozitivan primjer za promjene u društvenom okreuženju i da se ne umore pustiti svoj glas jer i on je važan.