Odžak: Održana treća formacija animatora za mlade iz Posavine

Odzak lipanj2020 1Nakon uspješno provedene treće formacije animatora Mladi za mlade, koja je održana od 15. do 16. lipnja 2020. godine u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. , isti program je ponovljen i za animatore posavskog kraja. Naime, u Pastoralnom centru u Odžaku, 18. i 19. lipnja, uz pratnju vlč. Ivana Dragičevića, župnog vikara u župi Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja u Odžaku i vlč. dr. Šime Maršića, ravnatelja Cenztra za mlade, održana je formacija koja je tematski bila posvećen boljem razumijevanju dinamike grupe, kao i procesa unutar iste.

Pored vještina vođenja grupe, mladi su vođeni animatorima instruktorima, učili o tome što je igra, zašto je važna i kako ju voditi s malom ili velikom grupom. Stečeno znanje sudionici su imali priliku i praktično primijeniti u pripremi zabavne večeri.
Odzak lipanj2020 2Dvodnevnom programu nazočilo je oko 20 mladih animatora iz župa posavskog kraja. Uz molitvu, zajedničko učenje i zabavu, mladi su nastavili put otkrivanja animatorskog poslanja, koji su započeli još u studenom prošle godine, a koji je bio usporen zbog novonastale pandemije korona virusa. Animatore očekuje još po jedan susret u Sarajevu i Odžaku, te opća specijalizacija u Sarajevu, u ljetnom razdoblju koje slijedi, kada će zajedno nastaviti usavršavati znanja i vještine, kroz sedmodnevni program.