Drugi dan Demokratske Akademije ispunjen edukativnim radionicama i timskim radom

 

DSC 0196 CopyProgram drugog dana Demokratske Akademije započeo je radionicom Prava, odgovornosti i pravila u skupini gdje su sudionici imali priliku vidjeti koliko je njihov doprinos u demokratskoj proceduri važan i da imaju priliku utjecati na sastavljanje pravila.

Zatim su kroz sljedeću radionicu vježbali komunikacijske vještine. Nakon edukativnih radionica uslijedio je zabavni dio programa na otvorenom gdje su se zabavili kroz različite takmičarske igrice.
Nakon zabave razgovarali su i o važnosti volonterizma, prednostima i nedostacima volonterskog rada, te na koji način ovakvim djelatnostima mogu iskoristiti svoje slobodno vrijeme. Kroz radionicu o volonterizmu mladi su imali priliku podsvijestiti značenje takvoga rada, koji donosi mnogo veću nagradu nego što je materijalna dobit.
DSC 0262 CopyPosebnost drugog dana kampa bila je i igrica timski rad u kojoj su sudionici trebali ispuniti osam zadataka u određenom vremenskom roku. Zadatak je bio pronaći najvažnije znamenitosti grada Sarajeva. U večernjem dijelu programa objavljeni su rezultati pobjedničkog tima te je najuspješnija grupa osvojila nagradu.sebilj