Temelji funkcioniranja izbornog procesa u BiH obilježili su treći dan kampa

DSC 0432 CopyTreći dan Demokratske Akademije obilježio je niz praktičnih radionica o temeljima funkcioniranja izbornog procesa u Bosni i Hercegovini te načinu sudjelovanja mladih u procesu donošenja odluka. Mladi su se tijekom današnjih aktivnosti upoznali s temeljnim događajima koji su obilježili razvoj demokratskih vrijednosti širom svijeta. Tijekom praktične vježbe pod nazivom Put demokracije, mladi su morali odgonetnuti redoslijed najvažnijih događaja u povijesti demokracije, a vježba je mladima pomogla u razumijevanju dugotrajnog rada koji je potreban za ostvarenje demokratskih ideala u nekom društvu.

Nastavak programa obilježila je radionica koja je mladima pomogla u razumijevanju izuzetno kompleksnog političkog sustava Bosne i Hercegovine. Praktičnim vježbama prilagođenih dobu naših sudionika, mladi su nastavili raditi u grupama gdje su dali svoje prijedloga i rješenja niza situacija koje su bile vezane za kršenje temeljnih ljudskih prava i narušavanja izbornog procesa na općim i lokalnim izborima u našoj zemlji.

DSC 0480 CopyZatim je održana radionica Klik za zdravlje u okviru koje je predstavljen projekt Prevencije ovisnosti kod mladih, te način realizacije samog projekta. Najveći fokus pažnje na radionici bio je usmjeren na različite vrste ovisnosti te su mladi kroz zanimljiv zadatak ispričali priče o ovisnostima s kojim se danas susreću njihovi vršnjaci. Mladi su nakon izuzetno aktivnog rada na ovim temama kroz jutarnje radionice zaslužili odmor pa smo se stoga uputili na Vrelo Bosne gdje su mladi proveli vrijeme družeći se i uživajući u spomeniku prirode.104821366 2012975968836390 960884501204749730 n CopyDan s ovom aktivnošću nije završio pa su mladi nastavili raditi u grupama kreirajući prijedlog deklaracije o sudjelovanju mladim u izbornim procesima i promociji temeljnih demokratskih principa u procesu obrazovanja, a koja će u narednim danima biti predstavljena javnosti.