Otvorene prijave za ljetni kamp mira “Friedensgrund BiH”

FG 2020Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. već trinaest godina zaredom organizira ljetni kamp mira za mlade pod nazivom Friedensgrund BiH, što znači temelj mira. Cilj kampa je pružiti priliku mladim katolicima i pravoslavcima da se susretnu i dožive ljetovanje na drugačiji način – kroz spoj zabave, molitve, učenja i timskog rada. Ove godine kamp će se održati u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu (Otoka – Gatačka 18), u razdoblju od 29. srpnja do 04. kolovoza.

Kroz sedmodnevni program kampa, mladi imaju priliku, pod vodstvom vršnjačkih edukatora projekta za mlade Koračajmo zajedno, učiti o važnosti upoznavanja drugog i drugačijeg, otkrivati osobne i kolektivne vrijednosti, ali i razvijati svoje radne navike, talente i sposobnosti. Cijeli program kampa prožet je duhovnom dimenzijom koja naglašava: Isus Krist je temelj na kojem živimo i razlog našeg upoznavanja i zbližavanja.

Program kampa Friedensgrund BiH uključuje:
– Molitve u duhu Taize-a kojima započinje i završava dan
– Radionice koje imaju za cilj pomoći mladima rasti u kršćanskim vrijednostima te prihvaćanju drugog i drugačijeg
– Radne akcije koje imaju cilj potaknuti razvijanje radnih navika i odgovornost prema lokalnoj zajednici
– Radionice koje potiču razvoj kreativnosti, kritičkog mišljenja i timskog rada
– Sportsko – rekreativni i zabavni program
– Posjet sakralnim objektima u Sarajevu i izleti u okolici Sarajeva

Prijave su otvorene do 23. srpnja 2020. godine, a mogu sudjelovati svi mladi uzrasta od 15 do 20 godina. Prijavni obrazac možete ispuniti ovdje.
Participacija za sudjelovanje iznosi 50 KM po osobi. Organizaciju prijevoza i putne troškove snosi Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II.
Više informacija također možete dobiti putem e-maila: ncm.koracajmozajedno@gmail.com i na broj telefona: 033/766-226, svakim radnim danom od 08:00 do 16:00.

Kontakt osobe Nadežda Mojsilović i Marija Puljić.

Kamp će biti održan uz adekvatne mjere zaštite mladih, s obzirom na potrebu većeg opreza zbog pandemije korona virusa.