Friedensgrund BiH: Susret s Bogom u tišini kao važan dio odrastanja

DSC 0260Kako bi nedjelja trebala biti posvećena predahu od svakodnevnih aktivnosti i susretu s Bogom, u jutranjim satima petog dana ekumenskog kampa Friedensgrund BiH, 02. kolovoza, sudionici su imali priliku sudjelovati na liturgiji u Sabornoj crkvi u Sarajevu te misnom slavlju u katedrali Presvetog Srca Isusova.

DSC 0148Po završetku misnog slavlja, uslijedila je šetnja ulicama Sarajeva te odlazak na Vrelo Bosne.

DSC 0164

Poslijepodnevne sate obilježio je duhovni program pod vodstvom vlč. Damjana Solde, u dvorištu župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije na Stupu. U uvodom izlaganju, vlč. Damjan je govorio o važnosti tišine i osobnog susreta s Bogom koji često progovara poput tihog povjetarca.

DSC 0298Kroz vrijeme koje je je slijedilo, sudionici su imali priliku pronaći mjesto za sebe – u tišini te svoja razmišljanja, strahove i molitve pretočiti na papir. Središnji događaj ovog dijela programa bila je molitva u duhu Taize-a prilikom koje su papiri stavljeni u oganj kako bi se na simboličan način molitve vinule ka Bogu. Večer je okrunjena zabavnim kvizom znanja, kada su sudionici pokazali koliko toga su naučili tijekom radionica na kampu, ali i prilikom posjeta vjerskim objektima.

DSC 0173

DSC 0157

DSC 0307