Završen ljetni kamp mira “Friedensgrund BiH”

FG 2020 zavrsno 800x534U utorak 04. kolovoza u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. završen je ljetni ekumenski kamp mira Friedensgrund BiH, koji je okupio 30-ak sudionika iz Odžaka, Gornje Dubice, Domaljevca, Tuzle, Zenice, Viteza, Vareša, Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

radionicaDSC 0323 800x534Kroz sedmodnevni program kampa, mladi su imali priliku sudjelovati u različitim radionicama koje su za cilj imale razvoj njihovih komunikacijskih vještina, kreativnosti, timskog rada, te rast u osobnoj vjeri. 

kreativna 800x534U ponedjeljak 3. kolovoza, sudionici kampa Friedengrund BiH su nakon jutarnje molitve u duhu Taize-a bili dio interaktivnih radionica „Posegni za zvijezdama“ i „Radosno uvažavanje“ pod vodstvom edukatora Sunčice Đukanović i Željka Maksimovića, te dviju kreativnih radionica. Potom je uslijedila zajednička priprema  završnice kampa, kroz glazbu, fotografije i ples. Istoga dana, predvođeni edukatorom Igorom Stanišićem, mladi su osmislili himnu kampa, koja je na duhovit način predstavila doživljene trenutke tijekom kampa.

Svoje sudjelovanje na kampu, sudionici su okrunili upravo večernjim zabavnim programom u koji su svojim talentima utkali točke glazbe, plesa i glume, te na taj način izazvali oduševljenje nazočnih gostiju u auli Centra za mlade. Ostatak večeri mladi su iskoristili za druženje i razmjenu doživljenih iskustava, s nadom i željom da se prijateljstva stečena na ovom mjestu nastave i nakon završetka kampa.

plesDSC 0648 800x534Ljetni kamp mira Friedengrund BiH je još jednom sudionicima koji su došli iz različitih krajeva Bosne i Herecgovine pokazo sve ljepote i bogatstvo okruženja u kojem žive. Nadamo se da će mladi s ovoga kampa otići u svoje zajednice s porukama zajedništva, te biti ambasadori mira.

edukatoriDSC 0777 800x534Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. zahvaljuje vršnjačkim edukatorima Igoru Stanišiću, Deani Relatić, Sunčici Đukanović, Željku Maksimoviću, Gabrieli Tomić i Gorani Ivić, koji su nesebično dijelili svoje znanje i iskustvo s novom generacijom mladih kampa Friedensgrund BiH te ih svojim primjerom potaknuli da, uz sve što žive i vrijedno rade, uvijek vežu ljubav, poštovanje i uvažavanje drugog i drugačijeg.

N.M., M.P.