Obojimo svijet bojama prijateljstva

DSC 0588 KopirajSve što je lijepo kratko traje, kažu. Jučer smo se svi složili. Kada su na licima one jedine krive linije koje sve ispravljaju, kada nam je srce puno sreće, ljubavi i topline, kada smo okruženi ljudima koji nas i koje mi činimo sretnim, kada je sreća u prometu dvosmjerna, vrijeme zaista brzo prolazi.

U četvrtak, 27, kolovoza u prostorijama NCM-a uspješno je održan i treći, posljednji dan, ljetnog kampa Mali putokazi u život. Zajedno smo, pružajući jedni drugima prijateljstvo, poštovanje, ljubav, podršku i razumijevanje, izgradili još jedan čvrst most prijateljstva.
U jutarnjim satima, nakon gimnastike i doručka, održana je radionica na temu govora mržnje, gdje je posebno stavljen naglasak na govor mržnje u medijima i na društvenim mrežama. Radionicu je vodila djelatnica NCM-a Marija Pujić. Nakon edukativne radionice, koordinatori projekta Gorana Lovrić i Mario Tucaković, zajedno s mladima, proveli su ugodne sate u sportskim aktivnostima. Talentirani mladi podjednako su uživali igrajući i košarku, odbojku i stoni tenis. Poslije sportskih aktivnosti, mladi su zasluženo uživali u zajedničkom ručku. Nakon ručka uslijedilo je još jedno zajedničko druženje na terasi restorana, gdje smo razmjenjivali dojmove s kampa. Razgovor je bio veoma emotivan, mladi su bili sretni zbog novog iskustva, ali i tužni zbog kraja kampa. Ipak, sreća je opet pobijedila, svi smo se složili da smo prethodnih dana mnogo naučili jedni od drugih, da smo skupa stvorili uspomene koje ćemo svi dugo pamtiti, te da smo jako sretni što možemo jedni drugima prijateljstvom bojiti život.
I zaista, naše je samo ono što damo, koliko god ljubavi da pružimo, još više ljubavi dobijamo. Zbog toga bismo svi trebali iskoristiti prilike koje nam se pružaju, jer zaista nije teško biti tu za drugoga, a osjećaj je neprocjenljiv. Nitko nije ostao praznoga srca davajući komadić ljubavi drugome.

„Što god učiniste jednom od moje najmanje braće, meni učiniste“. (Mt 25, 45)

Gorana Lovrić