Sportski susret osnovnoškolaca u župi Presvetog Srca Isusova Prozor

Zupa Prozor 1U okviru nove strategije rada Nadbiskupijskog centra za mlade “Ivan Pavao II.”, dio aktivnosti namijenjenih učenicima osnovnih i srednjih škola se usmeravaju ka župama Vrhbosanske nadbiskupije. Cilj ovakvog načina rada je doprinos revitalizaciji župnih zajednica, te unaprjeđenju sustavnog rada s mladima, kao i naglašavanje sporta kao alata za cjeloviti razvoj mladih. Tako je u proteklih nekoliko mjeseci održano više susreta za mlade u sjevernoj, središnjoj, ali i južnoj Bosni i Hercegovini.

Župa Prozor 4

Dobre prakse su se nastavile i protekli vikend, tako da je u subotu, 12. rujna 2020., u župi Presvetog Srca Isusova Prozor, održan još jedan susret s učenicima od 5. do 9. razreda osnovne škole. S obzirom na proteklo razdoblje u kojem se cijeli svijet susreo s mnogobrojnim ograničenjima, djeca su bila uskraćena za mnoge aktivnosti koje doprinose njihovom cjelovitom razvoju, ali u isto vrijeme donose zabavu i razonodu. Stoga su se ovom susretu i druženju radovali i s nestrpljenjem ga iščekivali.

Lijepo vrijeme i dobro raspoloženje doprinijelo je da ovaj susret prođe u najboljem redu. Skupina od 70 učenika osnovnoškolskog uzrasta, pod vodstvom sestre Marinele Zeko, u prijepodnevnim satima imala je priliku sudjelovati u svetoj ispovijedi, a potom na svetoj misi koju je predvodio kapelan vlč. Josip Antukić. Mnogi učenici u ovoj župi aktivno sudjeluju u različitim aktivnostima, te su tako svojim pjevanjem, sviranjem i ministriranjem uljepšali sveto misno slavlje.

Župa Prozor 3

Po završetku svete mise, mladi su zajedno s grupom animatora i djelatnicima Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ imali priliku za kratki predah i ručak, te su se nakon registracije za sudjelovanje u igrama i podjele u manje skupine upoznali s voditeljima susreta s kojima su kratko podijelili svoja iskustva, te ispričali u kojim sve aktivnostima sudjeluju.

Animatori i djelatnici Centra za mlade „Ivan Pavao II.“ su za ovaj susret pripremili bogat program za djecu ispunjen različitim igricama u kojima djeca razvijaju brzinu, memoriju, fizičku kondiciju, ali i osjećaj za druge, te uče što to znači biti dio tima i natjecati se u skupinama.

Župa Prozor 5

Minja Todorović