[KORAČAJMO ZAJEDNO] Održana druga po redu Utrka za mir

naslovnaU subotu 19. rujna, održana je druga po redu Utrka za mir, na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Utrka je organizirana u sklopu međureligijskog projektaKoračajmo zajedno koji realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., a imala je za cilj poslati poruku mira povodom Međunarodnog dana mira te još jednom pokazati kako su mladi oni koji mogu i žele biti graditelja suživota u Bosni i Hercegovini, te s ponosom u svemu što rade promovirati mir.

DSC 0168 KopirajProgram utrke je počeo u 10:00 sati, a na samom početku sudionicima utrke se obratila koordinatorica projekta Nadežda Mojsilović, koja je svim trkačima poželjela dobrodošlicu i lijepo druženje u cilju promocije zdravlja i mira.
Sve trkače je potom pozdravio i ravnatelj Centra za mlade Ivan Pavao II vlč. Šimo Maršić i istaknuo opredjeljenje za mir i potrebu “da se za mirom počne trčati, a ne kao do sada samo hodati”. “Mir kreće od nas samih i iz naših srca, a onda ćemo se moći susretati s ostalima s mirom”, istaknuo je dr. Šimo te otvorio utrku koju je i sam kasnije istrčao.
trka3Utrka je bila revijalnog karaktera, a oko 70 trkača je istrčalo trasu Zemaljski muzej – Elektroprivreda – Zemaljski muzej, ukupne duljine nešto manje od tri kilometra.
Pored trkača iz Sarajeva, sudionici su bili i iz drugih gradova Zenica, Kakanj, Novi Travnik, Goražde, Viteza i Mostara.
Na utrci su najbrži trkači Ibrahim Zubača, Armin Husika i Dario Lovrinović dobili priznanje za sudjelovanje, a svim sudionicima su podijeljeni prigodni pokloni.
POBJEDNICI TRKEOvim putem Centar za mlade „Ivan Pavao II“ se još jednom srdačno zahvaljuje svima koji su bili dio današnje utrke, a posebno volonterima koji su pomogli da se utrka uspješno realizira, te firmi Stanić Beverages iz Kreševa na donaciji.
Projekt Koračajmo zajedno se realizira od 2013. godine a ima za cilj potaknuti mlade triju većinskih vjeroispovijesti u BiH da razvijaju osjećaj odgovornosti prema vlastitoj zemlji i otkrivaju bogatstvo različitosti unutar nje, kroz nadilaženje predrasuda i međusobno upoznavanje, kako bi zajedno doprinijeli izgradnji kulture mira.

Nadežda Mojsilović