Održana I. sjednica III. saziva Vijeća za mlade

120273334 397196181646684 7283812194503897742 nU petak, 25. rujna, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održana je I. sjednica III. saziva Vijeća za mlade Vrbosanske nadbiskupije. Sjednici je nazočio, po prvi put, nadbiskup koadjutor mons.Tomo Vukšić koji je, na samom početku, pozdravio i riječi zahvale uputio vlč. Šimi Maršiću, ravnatelju Centra za mlade, djelatnicima, te članovima Vijeća za mlade. U uvodnim riječima mons. Tomo pozvao je članove vijeća da nastave raditi i služiti se talentima unatoč pandemiji koronavirusa, te da im Sveto pismo uvijek bude središte djelovanja, tj. pastoralna akcija svih okupljanja. Podsjetio je kako smo to, kao vjernici i dužni, kako u poslovnom tako i privatnom životu, jer se ove godine obilježava 1600 godina od smrti sv. Jeronima, te da se u taj spomen proglašava i Godina Svetog pisma.

Nakon uvodnih riječi mons. Tome i ravnatelja Šime Maršića, usvojen je zapisnik s prošle sjednice te su imenovani novi članovi Vijeća za mlade. U tijeku sjednice, razgovaralo se o izazovima pred kojima se nalaze škole, župne zajednice te organizacije usmjerene pastoralu mladih, te o novim načinima djelovanja i evangeliziranja. Također su predstavljeni i novi projekti koje će Centar za mlade realizirati u predstojećoj akademskoj godini – Youthfluence i Fair play.
Novi članovi Vijeća su upoznati i sa dosadašnjim aktivnostima i projektima koji se realiziraju već godinama u okviru NCM-a Ivan Pavao II., te su izrazili spremnost i otvorenost za suradnju, a sve s ciljem boljeg i kvalitetnijeg pastorala za mlade u župama i školama.

I. sjednica III. saziva je završena svetim misnim slavljem koje je predvodio mons. Tomo Vukšić, uz koncelebraciju vlč. Šime Maršića, vlč. Vlatka Rosića, vlč. Damjana Solde te vlč. Ivana Širića. U kratkoj propovijedi mons. Tomo je pozvao mlade da ne prestanu nikada tražiti odgovor koji je izvor radosti u Kristu – A ti, što ti kažeš, tko sam ja? (usp. Lk 9, 18-22).

Nakon sv. Mise i večere, Vijećnici su nastavili sa radom te su započeli s edukacijom na temu projekt menadžmenta koju vodi Zlatko Malić, djelatnik Caritasa BK BiH.