ReVita: Susret aktivnih članova župnih zajednica iz Sarajeva i Novog Travnika

Revita skauti 1Dana 16. i 17. listopada u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. upriličen je susret aktivnih članova pri župnim zajednicama Sv. Luke Evanđeliste iz Sarajeva i Presvetog Trojstva iz Novog Travnika, pod vodstvom župnika don Ante Ledića.

Susret je održan u okviru projekta Centra za mlade Revitalizacija župnih zajednica (ReVita), koji ima za cilj povezati sve strukture koje djeluju u pastoralu mladih u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, kako bi se zajednice što kvalitetnije izgradile, te da bi se osnažilo naviještanje, slavljenje i služenje Bogu, koje služenjem drugima otkriva puninu kršćanskog života. Također, projektom se želi uspostaviti mreža za sveobuhvatan rad s mladima na svim razinama u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Na samom početku ovog susreta, nazočne je pozdravio vlč. Damjan Soldo, pastoralni suradnik Centra za mlade, dok je u nastavku slijedilo predstavljanje sudionika te upoznavanje s radom i djelovanjem Centra za mlade, kroz različite projektne aktivnosti, koje su predstavili djelatnici Josip Milanović i Marija Puljić. Predviđen je bio i dolazak Marina Miletića, vjeroučitelja iz Rijeke, koji je, zajedno sa skupinom skauta iz ovog mjesta, trebao upoznati sudionike s djelovanjem katoličkih  skauta, te mogućnostima pokretanja ovog načina rada s mladima u nekoliko župa Vrhbosanske nadbniskupije. Međutim, zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane pandemijom koronavirusa, ovaj posjet je odložen.

Revita skauti 2

Kako je većina nazočnih članova, pored angažiranosti u župi, aktivna i u planinarstvu i drugim rekreativnim sportovima, subotnje jutro je posvećeno razgovu s ravnateljem Centra za mlade vlč. dr. Šimom Maršićem i vlč. Damjanom Soldom, o mogućem programu za buduće  katoličke skaute, koji bi na poseban način ponudio mladima priliku za otkrivanje poveznice između vjere i ljubavi prema prirodi. Susret je okončan zajedničkim misnim slavljem, koje je predvodio vlč. Maršić.