Mladi kao temelj crkve

IMG 20201121 103817Od 20.-22. studenog 2020., u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II.”, održan je susret bogoslova Franjevačke teologije u Sarajevu, u okviru projekta ReVita – revitalizacija župnih zajednica. Cilj ovog projekta je kroz iskustveno učenje i primjere dobrih praksi osnažiti postojeće modele rada s mladima, te uključiti različite članove župnih zajednica u aktivnosti koje će doprinijeti unaprjeđenju vitalnosti Crkve u Bosni i Hercegovini.

 

Tijekom programa namijenjenog ovom susretu, sudionici su najprije, s vlč. dr. Šimom Maršićem razgovarali o ulozi i identitetu onih najmanjih u euharistijskom služenju – ministranata, a zatim i o izazovima s kojima se susreću današnji mladi u Crkvi i u društvu. Susretu su se pridružile dvije animatorice instruktorice, Iris Vrdoljak i Iva Petrušić, koje su govorile o svom animatorskom djelovanju u Centru za mlade i u svojim župama. Svoje osobno iskustvo života i djelovanja u župi su podijelili vlč. Ilija Orkić, te katehistica Mandalena Trgovčević.

IMG 20201122 110312

U nedjelju, prije samog kraja susreta, predavanje je održala gestalt psihoterapeut i adolescentni integrativni psihoterapeut mr.sc. Đana Lončarica koja je govorila o obitelji i mladima. Pokazujući veliko zanimanje za predavanje, sudionici su kroz pitanja podijelili svoja iskustva i zapažanja.

IMG 20201122 123906

Minja Todorović