Mediteran: granica mira, učenja i pomirenja

IMG 20201126 223528 564Djelatnica Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II.”, Nadežda Mojsilović, sudionica je projekta “Mediteran: granica mira, učenja i pomirenja”, u okviru kojeg će imati priliku pohađati master studij “Conflict Management and Humanitarian Action” na Univerzitetu u Sieni, u Italiji.

Nadežda se pridružila timu Centra za mlade 2013. godine, te od kada aktivno doprinosi razvoju ciljeva i aktivnosti u polju izgradnje mira i pomirenja. Iznimna nam je čast i zadovoljstvo što na poziv i stipendiju Talijanske biskupske konferencije (CEI) imamo priliku biti dio ove lijepe priče. Ova stipendija pokriva troškove školarine, života u Italiji, ali i sredstva potrebna za projekt koji će Nadežda, po povratku iz Italije, provesti u okviru aktivnosti Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“.

S Nadeždom će studirati još 12 studenata iz cijelog svijeta, a zajedno će boraviti u mjestu Rondine (Rondine Cittadella della Pace) koja je nositelj cijelog programa. Cilj ovog programa je osnažiti mlade u njihovim kapacitetima kako bi po povratku u svoje zemlje radili na projektima koji će doprinijeti međureligijskom dijalogu i izgradnji mira.

IMG 20201126 223528 578

Našoj Nadeždi želimo mnogo sreće i uspjeha u sljedećoj akademskoj godini, te se radujemo njenom povratku u NCM.