Održan online sastanak članova MEKT tima

Sastanak MEKT tima koji se tradicionalno održava u prosincu svake godine, u Beču, ove godine je ipak održan putem aplikacije Zoom, s obzirom da su još uvijek na snazi stroge epidemiološke mjere u svim zemljama članicama.

Online susretu, koji je održan 09. prosinca 2020., pridružili su se predstavnici pastorala mladih na nivou biskupskih konferencija Češke, Slovačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Austrije, te su razgovarali o situacijama u svojim okruženjima u proteklih pola godine. U većini zemalja članica, mnoge aktivnosti za mlade su prilagođene novim načinima rada s obzirom da su izdate zabrane velikih okupljanja, te se nalaže poštovanje brojnih mjera propisanih od strane nacionalnih stožera za sigurnost stranovništva.

Prilikom ovog susreta, u kojem je u ime Ureda za mlade Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine sudjelovala Minja Todorović, članovi tima su iskoristili vrijeme za podjelu ideja i iskustava s obzirom na nedavno održani susret Od Paname do Lisabona, koji je organizirao Dikasterij za laike, obitelj i život, te o aktivnostima koje će predstojiti Svjetskom susretu mladih u Lisabonu 2023. godine. Tako je predložena ideja za organiziranje konferencije o pastoralu mladih koja bi se trebala održati u Beču, 2022. godine.

Podsjećamo vas da je MEKT (Mittel Europäische Katolische Team) projekt 8 europskih zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Poljske, Hrvatske, Češke, Slovenije i Slovačke. Cilj aktivnosti MEKT-a je razmjena i jačanje suradnje između ovih zemalja, te širenje vidika o načinu provođenja aktivnosti u pastoralu mladih.

Minja Todorović