Poziv za sudjelovanje mladih u novom ciklusu projekta Iuvenes Fructus – osposobljavanje mladih za rad u poljoprivredi

slika za web iuvenes fructus

Poštovani,

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. svoje aktivnosti i djelatnosti prije nekoliko godina proširio je na još jednu populaciju mladih ljudi, marginaliziranu skupinu mladih, koji po završetku srednje škole nisu nastavili daljnje školovanje, niti su pronašli mogućnost zaposlenja. Sukladno tome, NCM Ivan Pavao II. umrežio se s poduzećem Zorg-In d.o.o. koje se bavi poljoprivrednom djelatnošću u selu Kornica u Bosanskoj Posavini i sa Srednjom strukovnom školom u Orašju.

Rezultat suradnje je projekt Iuvenes Fructus kojim želimo doprinijeti osposobljavanju mladih za rad u poljoprivredi, točnije u voćarstvu. Projekt ima za cilj educirati mlade, te raditi na njihovom osnaživanju u poljoprivredi (voćarstvu), tako što će tijekom jednogodišnjeg programa edukacije, 20 nezaposlenih mladih od 18 do 35 godina, kroz teorijsku i praktičnu nastavu, steći znanja i vještine za rad u voćarstvu, bit će im omogućeno stjecanje radnog iskustva kroz volontiranje, certifikat o završenoj edukaciji, te mogućnost pokretanja vlastitog biznisa. Na kraju jednogodišnje edukacije 5 najuspješnijih i najperspektivnijih mladih ostvarit će start-up poticaj za pokretanje vlastitog biznisa.

Projekt je započet 2017. godine i nakon 3 uspješne realizirane godine (ukupno 60 polaznika i 16 podijeljenih start-up poticaja) uslijedila je godina pauze, zbog pripreme novog projekta i pandemije.

Ovogodišnji ciklus edukacije trajat će od ožujka do prosinca 2021. godine, kako bi se polaznici edukacije imali priliku praktično upoznati sa svim fazama radova u voćnjaku. Sudjelovanje u edukaciji je besplatno, a za sve sudionike edukacije osigurani su putni troškovi, hrana i honorar za praktični rad. Ceremonija otvorenja projekta održat će se 27.02.2021. god u Kornici.
Prijave za ovogodišnji ciklus edukacije otvorene su do 31. siječnja 2021.

Za sve dodatne informacije, kao i prijave za sudjelovanje u projektu budite slobodni kontaktirati Amandu Đogaš, administratoricu projekta putem e-maila: iuvenes.fructus2021@gmail.com ili na mobitel: +387 63 233 397.