Mladi Župe katedrala u posjeti Centru za mlade

U subotu, 9. Siječnja Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II posjetila su djeca i mladi u Župe katedrala koja su sudjelovala u cjelodnevnom programu koji su organizirali djelatnici Centra za mlade i Udruga katoličkih studenata Emaus.

IMG 0150 Kopiraj
Nakon pozdrava i dobrodošlice, u okviru projekta YouthFluence – uključi se, služi i prati, održana je radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta na temu Internet pismenost i online sigurnost djece i mladih. Skupina od 12 djece pod vodstvom sestre Ljubice Stjepanović imala je priliku uz razne igre učiti o sigurnosti na internetu, potencijalnim prijetnjama i načinima zaštite prilikom korištenja društvenih mreža.


Poslijepodnevni dio programa, poslije ručka, su organizirali i vodili članovi Udruge katoličkih studenata Emaus koji su pripredili prigodan koncert i zabavne igre. Naime, deset članova Emausa je nakon glazbenoh dijela organiziralo karaoke za sudionike na kojem su se svi mogli okušati u pjevanju. Drugi dio programa su ispunile zanimljive i zabavne igre koje su se održale u holu Centra za mlade, a sudioncici su se natjecali u spretnosti i brzini izvodeći navedene igre.

IMG 0291 Kopiraj
Program je završen svečanom svetom misom koji je predovdio vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Centra za mlade, a animirao zbor Emausa.

Antonio Topalović