Produžene prijave za sudjelovanje u poljoprivrednom projektu Iuvenes Fructus

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. 11. siječnja 2021. otvorio je prijave za novi ciklus edukacije mladih u poljoprivredi, točnije u voćarstvu u sklopu projekta Iuvenes Fructus koji realizira u partnerstvu s poduzećem Zorg In d.o.o. iz Kornice, Srednjom strukovnom školom iz Orašja i Srednjom školom Pero Zečević iz Odžaka.

Nakon uspješno realizirane tri projekte godine i u novom ciklusu edukacije, projekt ima za cilj educirati mlade, te raditi na njihovom osnaživanju u poljoprivredi (voćarstvu), tako što će tijekom jednogodišnjeg programa edukacije, 20 mladih od 18 do 35 godina, kroz teorijsku i praktičnu nastavu, steći znanja i vještine za rad u voćarstvu. Osim toga, sudionicima edukacije biti omogućeno i stjecanje radnog iskustva kroz volontiranje, certifikat o završenoj edukaciji, te mogućnost pokretanja vlastitog biznisa. Na kraju jednogodišnje edukacije 5 najuspješnijih i najperspektivnijih mladih ostvarit će start-up poticaj za pokretanje vlastitog biznisa.

S obzirom na to da je broj sudionika na edukaciji ograničen, a zainteresiranost mladih velika, ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da se prijave, jer za sudjelovanje na edukaciji ostalo je još nekoliko slobodnih mjesta. 

„Dođi, nauči, pokreni“- geslo je projekta Iuvenes Fructus i upravo ovim geslom, djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. pozivaju sve zainteresirane mlade za sudjelovanje na poljoprivrednom projektu.

Ivana Klačar