Potpisani memorandumi o razumijevanju sa školama u sklopu projekta Iuvenes Fructus

U petak 29. siječnja 2021. vlč. Šimo Maršić ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. i Ivana Klačar koordinatorica projekta Iuvenes Fructus održali su sastanke s ravnateljicama Srednje strukovne škole iz Orašja i Srednje škole Pero Zečević iz Odžaka.

Cilj sastanka bio je prezentirati projekt Iuvenes Fructus i potpisati memorandume o suradnji sa školama, s obzirom na to da su poljoprivredne škole uključene u proces nastave u sklopu edukacije o voćarstvu, te da iste potpisuju i dodjeljuju certifikate na koncu edukacije.

Prvi sastanak održan je u Orašju s ravnateljicom gđom. Mirijam Filipović – Dominković koja je pohvalila i podržala ideju za ovakav vid edukacije, te potpisala trogodišnji memorandum o razumijevanju.
Drugi sastanak održan je u prostorijama Srednje škole Pero Zečević s ravnateljicom gđom. Ivankom Pudić. Iako u prethodnom ciklusu projekta Centar za mlade Ivan Pavao II. nije surađivao sa školom iz Odžaka od ove godine zahvaljujući kvalitetnom projektu i otvorenosti ravnateljice koja je također podržala ovakav vid edukacije mladih potpisan je i memorandum o razumijevanju za naredne tri godine edukacije.

Treći sastanak održan je u prostorijama Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Županije Posavske, gdje su se ravnatelj Šimo Maršić i Ivana Klačar sastali sa pomoćnicom ministra gđom. Mandom Oršolić kojoj su prezentirali projekt i izrazili želju da se i ministarstvo poljoprivrede sukladno svojim mogućnostima uključi u realizaciju projekta Iuvenes Fructus. Na sastanku je dogovoreno da se u narednom razdoblju organizira sastanak s ministrom poljoprivrede gosp. Matom Brkićem u cilju potpisivanja memoranduma o razumijevanju i buduće suradnje.

Zahvaljujemo se svima na spremnosti i otvorenosti, te se radujemo budućoj suradnji.

Ivana Klačar