POZIV NA PRIJAVU ZA MINI VOLONTERSKE/ MEDIJSKE AKCIJE

Još od osnivanja, kroz svoje projekte i aktivnosti Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. uspješno radi na promociji volonterskog angažmana mladih, posebno kroz projekt Škola volonterizma ali i kroz volontersku akciju mladih 72 sata bez kompromisa.

Kako bi i ove godine, unatoč situaciji izazvanoj koronavirusom ponudili priliku što većem broju škola, župa da kreiraju i realiziraju volonterske ili medijske akcije, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije poziva mlade, ali i njihove voditelje na prijavu za mini volonterske i/ili medijske akcije.  

Mladi, ali i njihovi voditelji koji se žele prijaviti na ovaj natječaj, a ne znaju što u svojim župnim, lokalnim zajednicama realizirati, Centar za mlade Ivan Pavao II. predlaže nekoliko volonterskih akcija, koje je važno realizirati u skladu s mjerama i preporukama kriznih stožera. Tako mladi mogu prijaviti akcije prikupljanja knjiga, darivanja krvi, čišćenja i uređenja parkova, životnih prostora, uređenje župe, škole, pravljenje kućica za ptice, šetnja s manje pokretnim korisnicima staračkim domova, rekreativno trčanje + čišćenje dionice kojom mladi trče, druženje mladih i njihovih roditelja uz društvene igrice i još mnogo toga.

Budući da je kroz projekt ostvarena suradnja s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije, osim volonterskih akcija, mladi mogu prijaviti i medijske akcije, kao npr: raditi na pokretanju školskog ili župnog listića, ili barem kreiranja školskog panoa na kojemu će učenici lijepiti vijesti i fotografije s nekih njihovih događaja. Također, raditi na objavljivanju vijesti i fotografija učenika s ekskurzija, izleta, posjet medijskim kućama, zatim akcija „biti novinar jedan dan“, organizirati intenzivni tečaj fotografije, s mladima ako je izvodivo organizirati zajedničko snimanje reportaže i sl.

Sve prijavljene akcije moraju biti realizirane do kraja rujna 2021. godine.

Za svaku akciju koja zadovolji kriterij na ovom natječaju predviđen je iznos od 500,00 do 1 000,00 KM.

Kako se prijaviti?

Mladi iz škola ili župa koji su zainteresirani realizirati mini volontersku/ medijsku akciju trebaju ispuniti prijavni obrazac te uz prijavni obrazac koji se nalazi ovdje, priložiti i

  • potvrdu odgovorne osobe (npr. župnika, nastavnika, profesora);
  • potvrdu iz banke o otvorenom računu
  • prijedlog termina realizacije akcije
  • plan aktivnosti i potrepština/ potrošnje (ako skupina ima svoju ideju);

Navedene dokumente potrebno je dostaviti poštom i u elektronskoj formi do 21. ožujka na e-mail adresu: josip.ncm@gmail.com te na poštansku adresu: Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, Gatačka 18, 71000 Sarajevo, BiH s naglaskom „Za volonterske i medijske akcije.

Nakon pristiglih projekata, stručno povjerenstvo će izabrati projekte koji zadovoljavaju uvjete natječaja, te ih novčano podržati sukladno potrebama.

Dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj 033/ 766 225.

Kontakt osoba: Josip Milanović.