Održana II sjednica III saziva Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije

Redovita sjednica Trećeg saziva saziva Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije održana je 19. veljače 2021. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih  Ivan Pavao II. 

Na samom početku, nazočne su pozdravili i izrazili dobrodošlicu nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić te ravnatelj NCM-a dr. Šimo Maršić, potom se pristupilo imenovanu članova.

Nakon imenovanja i predstavljanja novih vijećnika, na sjednici se razgovaralo o novim aktivnostima koje će Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., uz dosadašnje aktivnosti, realizirati u predstojećem razdoblju, a to su Dekanatski susret krizmanika, Duhovna obnova za krizmanike, Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije, festival duhovne glazbe Marijafest BiH, Nadbiskupijski križni put mladih te sportski susreti po župama.

Također, vijećnici su podijelili svoja iskustva kao i poteškoće s kojima su se susreli za vrijeme pandemije. Sjednica je okončana izrazima zahvalnosti na dosadašnjem radu i zalaganju, nakon čega je uslijedilo euharistijsko slavlje koje je predvodio kardinal Puljić. 

Nakon sv. mise i večere, Vijećnici su nastavili sa radom te su započeli s edukacijom na temu Izgradnje mira koju vodili djelatnici iz Centra za izgradnju mira iz Sanskog mosta.

Marijana Miketek