Potpisan memorandum o razumijevanju s ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Županije Posavske

U utorak, 23. veljače 2021. godine održan je sastanak na kojem su nazočili gosp. Mato Brkić ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, gđa. Manda Oršolić pomoćnica ministra, vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., Ivana Klačar, koordinatorica projekta i Amanda Đogaš, asistentica projekta Iuvenes Fructus.

Cilj sastanka bio je potpisivanje memoranduma o razumijevanju za projekt Iuvenes Fructus, koji se od 2017. godine organizira u Kornici u suradnji s poduzećem Zorg- In d.o.o. i ima za cilj na godišnjoj razini educirati 20 mladih na polju voćarstva i za pet najuspješnijih kandidata osigurati novčane poticaje za pokretanje ili unaprjeđenje vlastitog biznisa.

Pored navedenih, partneri na projektu su i Srednja strukovna škola Orašje, kao i Srednja škola Pero Zečević iz Odžaka.

Iskreno se radujemo suradnji u nadi da ćemo zajedničkim snagama osigurati mladima pogodno tlo za razvoj poljoprivrednog poduzetništva i osigurati im uvjete za život i rad u svojoj zemlji.

Projekt Iuvenes Fructus financiraju donatori iz Njemačke iz organizacije Renovabis, te Središnji ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Ivana Klačar