Digitalna razmjena mladih iz Njemačke i Bosne i Hercegovina

Zahvaljujući mnogim projektima i aktivnostima koje okupljaju mlade iz cijele Bosne i Hercegovine, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s njemačkom organizacijom KFJ Westerwald/Rhein-Lahn već dugi niz godina osigurava priliku mladima iz ove dvije zemlje za sudjelovanje na međunarodnim projektima koje vrlo često uključuju u razmjene mladih.

Tako je bilo i ove godine, kada se već unaprijed dogovorena razmjena mladih iz Njemačke i Bosne i Hercegovine morala prilagoditi situaciji nastaloj uslijed pandemije koronavirusa. Upravo zbog toga, mladi su imali priliku sudjelovali na prvoj digitalnoj razmjeni mladih koja je održana u subotu, 27. veljače.

Na digitalnoj razmjeni koja je okupila 13 mladih iz BiH i Njemačke, sudionici su imali priliku upoznati se s radom i djelovanjem Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., zatim KFJ i projektima koje realiziraju. Putem interaktivnog kviza znanja također su imali priliku provjeriti svoje znanje kako o Bosni i Hercegovini, tako i o Njemačkoj, ali i već postojeće znanje obogatiti kroz pripremljene prezentacije koje su osmislili i vodili sudionici iz svake zemlje.

Kraj digitalne razmjene obilježen je kratkim impulsom, te željom za sudjelovanjem i na sljedećoj razmjeni mladih koja će biti održana u travnju.

Martina Vidović