Natječaj za prijavu za volontersku godinu u Njemačkoj

Već dugi niz godina Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Biskupijom Limburg pruža mladima priliku da provedu jednu volontersku godinu u Njemačkoj.

I ove godine raspisan je natječaj za volontersku godinu u partnerskoj organizaciji Katolički institut za pastoral mladih Westerwald/Rhein-Lahn/Katholische Fachstelle für Jugendarbeit Westerwald/Rhein-Lahn“ (KFJ) koja se nalazi na području partnerske biskupije Limburg u gradu Montabaur.

Tijekom volonterske godine volonteru je osigurana podrška mentora iz Centra za mlade Ivan Pavao II. kao i pedagoška podrška mentora u organiziciji u kojoj obavlja volontersku službu.

Kroz razne socijalne i edukativne projekte i aktivnosti na kojima budu sudjelovali, mladi će imati priliku raditi na osobnoj izradnji, ali i na korist lokalnoj zajednici, a u sklopu volonterske godine koja je besplatna, za volontera je osiguran smještaj, džeparac, zdravstveno osiguranje, različiti seminari i godišnji odmor.

Potrebni uvjeti za prijavu:

starosna dob od 18 do 26

poznavanje njemačkog ili engleskog jezika

motiviranost za rad s mladima/djecom

Volonterska godina u organizaciji KFJ počinje 01. kolovoza 2021. ili 01. rujna 2021.

Više informacija o organizaciji KFJ možete pronaći na adresi www.kfj-westerwald-rhein-lahn.de

Prijave sa životopisom i pismom motivacije kao i pitanja možete slati na email: mladibkbih@gmail.com. Prijave su otvorene do 15. travnja 2021.

Više informacija možete dobiti na broj: +387 33 766 225.

Kontakt osoba: Martina Vidović.

Napominjemo da će se volonterska godina realizirati jedino u slučaju ukoliko uvjeti epidemiološke situacije to budu dozvoljavali.