Pomozi mojoj nevjeri- Meet up s Jelenom Šutić

U subotu, 20. ožujka u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. uspješno je održan drugi Meet up u sklopu projekta YouthFluence- Uključi se, služi i prati! na kojem se mladim krizmanicima Vrhbosanske nadbiskupije predstavila Jelena Šutić, studentica Teološko-katehetskog instituta iz Mostara.

U svome obraćanju mladima, a koje se moglo pratiti i putem live prijenosa na Instagram stranici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., Jelena je mladima predstavila svoju stranicu Pomozi mojoj nevjeri na kojoj je prati više od 10 000 ljudi, te im ispričala svoju životu priču.

Prije predstavljanja stranice, Jelena je s mladima podijelila razlog nastajanja stranice humanitarnog, zabavnog, vjerskog karaktera. Naime, još kao djevojčica svjedočila je ozbiljnim bračnim problemima svojih roditelja što je u konačnici rezultiralo i njihovim razvodom. Utjehu u obiteljskim problemima pronašla je u Bogu, te svakodnevnom susretu s Njim na sv. misi. Dirljivo svjedočanstvo o životnoj borbi Jelene i njenog brata, o lošim liječničkim dijagnozama i operacijama mame, te smrti bliskog člana obitelji potaknuo je mlade na razmišljanje o tome koliko su danas zahvalni na svemu što imaju i prilikama koje im se pružaju.

Nakon životnog svjedočanstva koje je nekoliko mladih i rasplakalo, Jelena je predstavila humanitarne akcije koje je uspjela realizirati uz podršku velikog broja ljudi koji je prati na Instagram stranici, ali i mladima otkrila nekoliko trikova kako biti primijećen na društvenim mrežama.

Na kraju susreta mladi su imali priliku podijeljeni u nekoliko malih skupinama osmisliti nekoliko humanitarnih projekata, ali i osmisliti način njihove promocije na društvenim mrežama.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. ovom prilikom se zahvaljuje Jeleni na otvorenosti, iskrenosti i motivaciji. Vjerujemo da će njen rad i djelovanje u budućnosti biti itekako prepoznate i podržano, kako od mladih koji je mogu pratiti na njenoj stranici, tako i od raznih Udruga, fondacija, organizacija koje financijski mogu podržati njene humanitarne inicijative.  

Dio Jeleninog svjedočanstva možete pogledati i ovdje. 

Josip Milanović