Održan Križni put mladih Vrhbosanske nadbiskupije

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., na inicijativu Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije, organizirao je drugi po redu Nadbiskupijski križni put mladih. Ovogodišnji Križni put mladih trebao je biti održan u župi sv. Juraja u Vitezu, na brdu Kalvarija, međutim zbog ozbiljnosti epidemiološke situacije, održan je 26. ožujka, u  kapelici Centra za mlade u Sarajevu.

Pobožnosti je u kapelici nazočio ograničen broj mladih, dok je svim vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije i šire bio omogućen izravan prijenos, u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije, putem Youtube kanala portala nedjelja.ba.

Pobožnost križnog puta predvodio je vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić. U čitanju postaja sudjelovali su animatori Vrhbosanske nadbiskupije Ivan Popović i Ana Kulier, dok je pjevanje animirao zbor mladih župa Stup i Briješće.

Nakon pobožnosti križnog puta, uslijedilo je misno slavlje koje je predvodio kardinal Puljić, u koncelebraciji tajnika vlč. Fabijana Štedula i ravnatelja Centra za mlade vlč. dr. Šime Maršića.

U prigodnoj propovijedi, kardinal Puljić je naglasio da Istinu treba prorokovati te da ona često ima svoju cijenu, ali se za prave vrijednosti uvijek isplati žrtvovati. “To je ono što moramo shvatiti kao kršćani. Vrijednost je u tome kada čovjek otkrije i istinski se opredijeli za ono što ne propada, a to je Krist, koji je Istina i Život.“ – istaknuo je.

Križni put i sv. misno slavlje možete pogledati ovdje. 

 NCM Ivan Pavao II.