Youtube emisija za mlade: ‘ko želi biti katolikjunaš?

U okviru projeka Youthfluence- uključi se, prati i služi! mladi iz Bosne i Hercegovine u utorak i srijedu, 30. i 31. ožujka snimili su prvu emisiju u sklopu navedenog projekta.

Emisije koje će se objavljivati na Youtube kanalu pod imenom (H)epiCentar, kako se i zove skupina mladih amaterskih glumaca samo su dio aktivnosti projekta YouthFluence– uključi se, služi i prati! koje mladi tijekom dvodnevnog susreta osmišljavaju, snimaju, montiraju ali i objavljuju na svome kanalu.

Prva emisija pod nazivom ‘ko želi biti katolikjunaš? na veoma satiričan, komičan, poučan i mladima blizak način prikazuje stanje današnjice. Uloge tumače Tomislav Brkan, Ana Kulier, Matej Dužnović te Ivona Martić, zajedno sa kamermanom i montažerom Ivanom Romanom Nikolić, te Josipom Milanovićem, koordinatorom projekta.

Emisija započinje dolaskom mlade djevojke u kafić koja zbog svoga ponašanja, izgleda i osobnosti biva ismijana od strane konobara u kafiću koji je prvi put susreće. Nakon nekog vremena momak iz kafića ugleda SmartAnu u emisiji ‘ko želi biti katolikjunaš, gdje sumnja u njeno znanje i vještine upravo zbog prvog utiska kojeg je ostavila na njega.

Kroz veoma humorističnu i zabavnu priču, SmartAna daje jasnu poruku kako su predrasude u mnogim situacijama prepreka da učinimo bolje za nekoga, te kako slučajni susreti s ljudima koje svakodnevno susrećemo itekako mogu biti od velike važnosti i značaja u našim životima.

Tko je bio sv. Josip, zbog čega je nastao istočni grijeh i kako završava slučajni susret SmartAne i konobara pogledajte u prvoj emisiji mlade glumačke ekipe (H)epiCentar koja će u narednom razdoblju objaviti još zanimljivih, smiješnih i poučnih emisija za mlade.

Prvu youtube emisiju možete pogledati ovdje, a kako bi pratili naredne emisije, amaterska glumačka ekipa vas poziva da se pretplatite na Youtube kanal kako biste na vrijeme bili informirani i o drugim emisijama. 

Josip Milanović