Ana Bavrka: U svemu što radite najvažnije je ne izgubiti sebe

U subotu, 17. travnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. uspješno je realiziran još jedan Meet up u sklopu projekta YouthFluence- uključi se, služi i prati! na kojem su sudjelovali mladi uključeni u projekt Mladi i demokracija.

Projekt YouthFluence- uključi se, služi i prati! novi je projekt Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. koji kroz svoje aktivnosti osigurava priliku mladima iz cijele Bosne i Hercegovine da se kroz nekoliko Meet up susreta s poznatim Influencerima, Youtuberima upoznaju s načinom funkcioniranja društvenih mreža, digitalnog marketinga i sl.

Treći po redu Meet up susret u sklopu navedenog projekta započeo je pozdravnim riječima Josipa Milanovića, projekt koordinatora koji je mladima predstavio aktivnosti projekta ali ih ohrabrio da vrijeme koje provode na društvenim mrežama iskoriste na najbolji način kako bi učili, istraživali i promovirali ljudske vrijednosti.

Svoje obraćanje mladima, Ana Bavrka poznata voditeljica, influencerica i fitness instruktorica započela je s citatom „Svakom je istina ono što želi vjerovati“ te pozvala mlade da kritički promatraju sve ono što im se plasira kroz društvene mreže i biraju onaj sadržaj koji će im pomoći da budu bolja verzija sebe.

Ana koja na Instagram profilu ima više od 100 tisuća pratitelja s mladima je podijelila svoju životu priču kako bi ohrabrila mlade da trebaju biti spremni na životne izazove, te kako nikada ne trebaju odustajati od svojih snova.

„Jako je važan vaš stav i ono kako vi doživljavate sebe. Jer, ako vi ne vrjednujete sebe, svoj rad i sve ono što vi jeste, kako očekivati da bilo tko drugi vrjednuje ono što vi radite. Neka svaka vaša misao, rečenica, gest, vaš rad bude potkrijepljen znanjem, jer znanje je moć i to ste vjerojatno mnogo puta čuli u životu. Jer, vjerujte mi da je znanje jedina stvar, pored vjere koju vam nitko ne može ukrasti“- bila je iskrena Ana u svome obraćanju mladima.

Također, pozvala je mlade da koriste sve mogućnosti za rad na sebi kroz razne edukacije, programe i projekte, posebno one koje Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. organizira. Predavanje je obogatila savjetima i preporukama kako sačuvati svoje fizičko zdravlje, kako se istaknuti na društvenim mrežama sa sadržajem, ali najvažnije od svega kako u svemu što radimo ne trebamo i ne smijemo izgubiti sebe.

Susret je završen pitanjima mladih, te zajedničkim fotografiranjem i obećanjem da je ovo samo početak zajedničke suradnje na osnaživanju i educiranju mladih na koje se moramo i trebamo osloniti i biti ponosni.

Dio predavanja možete pogledati ovdje. 

Josip Milanović