ANIMATORI: Susret za krizmanike u Mostaru

U duhu nadolazeće pripreme za sakrament Potvrde, skupina animatora održala je susret za krizmanike Župe svetog Ivana Apostola i Evanđelista u Mostaru.  Susret je započeo zajedničkom molitvom i predstavljanjem radionice, ali i ostalog sadržaja koji nudi Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II, a koji u suradnji s animatorima u župama svih naših biskupija realizira tijekom godine.

U manjim grupama, krizmanici su se malo bolje upoznali i porazgovarali o svojim talentima, hobijima i vlastitome identitetu. Sljedeća točka programa bila je rezervirana za stvaranje ozračja zajednice. Simbolično, niti klupka kojim su bili povezani, prikazale važnost svakog pojedinca. 

Posljednja vježba, “Svatko ima neki dar”, posebice zaintrigirala sudionike. Fokus teme stavljen je na njihovu međusobnu suradnju i prijateljstvo. Nitko na ovome svijetu ne može opstati sam, u pojedinim segmentima života potrebna nam je ljudska ruka, zagrljaj i riječ utjehe i savjeta.

Kao što je i započeo, susret se završio zajedničkom molitvom i zahvalom. Ovakav susret dao je mladima snagu za mnoge životne korake koji su pred njima, ali i poticaj da budu Kristovo svjetlo u tami današnjice i uzor svojim vršnjacima.

Animatori, Mostar