Drugi ciklus natječaja za mini volonterske/ medijske akcije 2021.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije u sklopu projekta Škola volonterizma kojeg zajedno realiziraju, poziva mlade i njihove voditelje na prijavu za mini volonterske i/ ili medijske akcije.

Oni koji se žele prijaviti na ovaj natječaj, a ne znaju što u svojim župnim, lokalnim zajednicama realizirati, Centar za mlade predlaže nekoliko volonterskih akcija, koje je važno realizirati u skladu s mjerama i preporukama kriznih stožera. Tako mogu prijaviti akcije prikupljanja knjiga, darivanja krvi, čišćenja i uređenja parkova, životnih prostora, uređenje župe, škole, pravljenja kućica za ptice, šetnji s manje pokretnim korisnicima staračkim domova, rekreativno trčanje + čišćenje dionice kojom mladi trče, druženja mladih i njihovih roditelja uz društvene igrice i još mnogo toga.

Osim volonterskih akcija, mladi mogu prijaviti i medijske akcije, kao npr: raditi na pokretanju školskog ili župnog listića, ili barem kreiranja školskog panoa na kojemu će učenici lijepiti vijesti i fotografije s nekih njihovih događaja; snimanju promotivnih videa o školi, župi, udruzi, promovirati prirodne ljepote kroz fotografije i priče. Također, mogu raditi na objavljivanju vijesti i fotografija učenika s ekskurzija, izleta; posjećivati medijske kuće, sudjelovati u MCVN-ovoj medijskoj akciji Biti novinar jedan dan, organizirati intenzivni tečaj fotografije, s mladima ako je izvodivo organizirati zajedničko snimanje reportaže i sl.

Sve prijavljene akcije moraju biti realizirane do kraja rujna 2021., a za svaku koja zadovolji kriterij na ovom natječaju predviđen je iznos od 500 do 1 000,00 KM.

Mladi koji su zainteresirani realizirati mini volontersku/ medijsku akciju trebaju ispuniti prijavni obrazac te uz prijavni obrazac koji možete preuzeti klikom na: Obrazac za natjecaj 2021, priložiti i potvrdu odgovorne osobe (župnika, nastavnika, profesora); potvrdu iz banke o otvorenom računu; prijedlog termina realizacije akcije; plan akcije, aktivnosti i potrepština/ potrošnje (ako skupina ima svoju ideju).

Navedene dokumente potrebno je dostaviti poštom i u elektronskoj formi do 11. lipnja na e-mail adresu: josip.ncm@gmail.com te na poštansku adresu: Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., Gatačka 18, 71000 Sarajevo, BiH s naglaskom Za volonterske i medijske akcije.

Nakon pristiglih projekata, stručno povjerenstvo izabrat će projekte koji zadovoljavaju uvjete natječaja, te ih novčano podržati sukladno potrebama.

Dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj 033/ 766 225. Kontakt osoba: Josip Milanović.