Održan sastanak Pedagogical International Team-a putem Zoom platforme

Sastanak Pedagogical International Team-a održava se tradicionalno u Dresdenu i organizira ga ICE Dresden (Initiative Christen für Europe),  ali kako se još uvijek nalazimo u vremenu Covid-19 pandemije, ove godine se sastanak održao putem Zoom platforme od 04. do 06. svibnja 2021. Među partnerima iz nekoliko europskih zemalja poput Francuske, Moldavije, Mađarske, Makedonije, Ukrajine i Rusije, bila je i djelatnica Centra za mlade, Martina Vidović.

Sudionici online susreta imali su priliku razmijeniti iskustva razmjene volontera u vremenu pandemije, njihove poteškoće i prepreke s kojima se susreću. Drugi dan sastanka sudionici su mogli sudjelovati u tri različite radionice na teme: Održivost u volonterskoj službi, Prevencija seksualnog nasilja i Podrška volonterima u kriznim vremenima.

Vrlo zanimljiv dio programa bile su i online posjete različitim organizacijama, u sklopu koje je i Centar za mlade imao priliku predstaviti svoj rad te djelovanje na polju volonterskog rada.

Sudionici su također imali priliku i za neformalni razgovor s partnerima i mogućnost razmjene kontakata, iskustava i informacija, ali i prilika za planiranje budućih projekata i suradnji.

Martina Vidović