Održan online sastanak članova MEKT tima

U srijedu, 12. svibnja 2021. održan je online sastanak MEKT tima, na kojem su sudjelovali predstavnici pastorala mladih na nivou biskupskih konferencija Češke, Slovačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Austrije.

Teme sastanka su bile razmjena pozitivnih i negativnih iskustva o pastoralnom radu tijekom Covid-19 pandemije, te organizacija sljedeće međunarodne MEKT konferencije o pastoralu mladih koja bi se trebala održati u Beču, 2022. godine.

Članovima tima su iskoristili priliku da iznesu svoja iskustva i buduće planove na polju pastoralnog djelovanja, ali i da spomenu važnost sinode u Katoličkoj Crkvi što bi i bila tema sljedeće MEKT konferencije o pastoralu mladih.

Podsjećamo da je MEKT (Mittel Europäische Katolische Team) projekt 8 europskih zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Poljske, Hrvatske, Češke, Slovenije i Slovačke. Cilj aktivnosti MEKT-a je razmjena i jačanje suradnje između ovih zemalja, te širenje vidika o načinu provođenja aktivnosti u pastoralu mladih.