Dragi dobri Isuse, Ti si bio dijete poput njih

 

Dragi Isuse, Ti znaš da i djeca imaju križeve, koji nisu ni lakši ni teži od onih koje imaju odrasli, nego su to pravi križevi, čiju težinu osjećaju i noću. I samo Ti to znaš i shvaćaš ih ozbiljno. Samo Ti.

Samo Ti znaš koliko im je teško naučitu ne bojati se mraka i samoće.

Samo Ti znaš koliko im je teško kad se ne mogu suzdržati te se probude posve mokri svako jutro.

Samo Ti znaš koliko im je teško ne moći govoriti tako dobro kao drugi, brzo razmišljati i ispravno računati.

Samo Ti znaš koliko je djeci teško vidjeti roditelje kako se svađaju i glasno zalupe vratima te danima ne razgovaraju.

 Samo Ti znaš koliko im je teško kad ih drugi ismijavaju i kad primijete da su isključeni iz zabava.

Samo Ti znaš što za djecu znači biti siromašan i moratu se odreći onoga što imaju njihovi prijatelji.

Samo Ti znaš koliko je djeci teško osloboditi se tajne koja ih toliko muči i ne znati kome da je kažu iz straha da će biti izdani, optuženi ili da im se ne povjeruje.

Dragi dobri Isuse, Ti si bio dijete poput njih, Ti si se također igrao te si možda pao i ozlijedio se. I Ti si išao u školu i možda neke domaće zadaće nisu išle baš najbolje. I Ti si imao mamu i tatu pa znaš da djeca danas ponekad nemaju volje poslušati kad im kažu da naprave zadaću, iznesu smeće, spreme krevet i pospreme sobu. I Ti si išao na vjeronauk i molitvu te znaš da djeca tamo ne idu uvijek s puno radosti.

Dragi moj dobri Isuse, Ti osobito znaš da na svijetu postoje djeca koja nemaju hranu, nemaju obrazovanje, koja su iskorištavana i prisiljena na ratovanje. Pomozi im svaki dan da nose svoje križeve kao što si Ti nosio svoj. Pomozi im da uvijek postaju sve bolji: da budu onakvi kakve ih Ti želiš. Zahvaljujemo Ti jer znamo da si im uvijek blizak i da ih nikada ne napuštaš, pogotovo ne onda kada se najviše boje, i zato što si im poslao njihovog Anđela Čuvara koji ih svakodnevno štiti i prosvjetljuje. Amen.